20 Temmuz 2023, Perşembe - 02:53

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İrfan Değirmenci: Televizyon muhabirliği ipte cambazlık yapmak gibi

Tarih: 06 Aralık 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 156

Televizyon muhabiri İrfan Değirmenci, Şükrü Küçükşahin tarafından verilen Siyaset Muhabirliği dersinde öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

İLEF’te gazeteci Şükrü Küçükşahin tarafından verilen Siyaset Muhabirliği dersine 5 Aralık Çarşamba günü televizyon muhabiri İrfan Değirmenci konuk oldu. Mumammer Aksoy dersliğinde saat 13.30’da başlayan derste, televizyon muhabiri İrfan Değirmenci gazetecilik ve televizyonculuk deneyimlerini anlattı. Sunumunun ardından Değirmenci, öğrencilerin sorularını cevapladı.

İLEF’in halen öğrencisi olan televizyon muhabiri Değirmenci, meslek hayatına başladıktan sonra okulu bitiremediğini, öğrenci affının çıkması ve Ankara’ya dönmesiyle İLEF’e geri döndüğünü söyledi.

“Çalışmaya ATV’de başladım”

Ahmet Taner Kışlalı’nın katledilmesinin ardından çıktığı Siyaset Meydanı programında yaptığı konuşmadan gazeteci Ayşenur Arslan’ın etkilenmesi üzerine medya dünyasına adım attığını söyleyen Değirmenci, “ATV’ye ilk başladığımda gelir gidersin beğenirsek staja başlarsın dediler. Altı ay boyunca karanlık bir odada ATV’de daha önceki yıllarda yapılmış haberleri izledim. Bu kuşkusuz muhabir olmama çok büyük katkı sağladı” dedi. 2006 yılında FOX TV’de muhabir olarak çalışmaya başladığını belirten Değirmenci, sonrasında FOX TV’de sabah haberlerini sunmaya başladığını dile getirdi. Değirmenci, 2010 yılında FOX TV’den Mehmet Ali Birand’ın teklifi üzerine Kanal D’ye geçtiğini ve 2017 yılına kadar burada sabah haberlerini sunduğunu ifade etti.

“Televizyonla vedalaşma zamanımız geliyor”

Sosyal medyanın da artık önemli bir hale geldiğini, Youtube reklamlarına ABD’de, televizyon reklamlarından daha fazla bütçe ayrılmaya başladığını dile getiren Değirmenci, “Televizyonla vedalaşma zamanımız geliyor. Ancak bu hemen olacak bir şey değil” dedi.

Yazılı basında çok tecrübesi olmadığını, ancak çalışma prensiplerini bildiğini belirten Değirmenci, “Televizyon haberciliğinde çok hızlı olmalısınız. Teyit ettirmek için çok zaman olmuyor, kaynağınız güvenilir olmalı. Televizyon muhabirliğinde hız önemli, tıpkı ipte cambazlık yapmak gibi” ifadelerini kullandı.

Soru cevap bölümünün ardından ders sona erdi.

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/20978
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İrfan Değirmenci: Televizyon muhabirliği ipte cambazlık yapmak gibi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat