1 Ağustos 2023, Salı - 07:12

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İrfan Değirmenci’den İLEF’e sürpriz ziyaret

Tarih: 21 Şubat 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 740

Referandumda “Hayır” diyeceğini açıklamasının ardından Kanal D’den kovulan İrfan Değirmenci, İLEF kantini Kulis’te öğrencilerle bir araya geldi.

Twitter hesabından referandumda, “Hayır” diyeceğini açıklamasının ardından Kanal D yönetimince kovulan deneyimli haber spikeri İrfan Değirmenci, öğrencilerin isteği üzerine geçmişte öğrencisi olduğu İLEF‘i ziyaret etti. 2010 yılından bu yana ‘İrfan Değirmenci ile Günaydın’ programının sunuculuğunu yapan Değirmenci, işten kovulma sürecini ve bundan sonra neler yapacağını öğrencilerle paylaştı.

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Değirmenci: “Şirketin Ceosu aradı, hacklendin mi diye sordu”

Kişisel sosyal medya hesabında görüşlerini açıklamakta özgür olduğunu belirten Değirmenci, “20. tweeti atmadan şirketin ceosu aradı ve ‘Hacklendin mi?’ diye sordu. ‘Hayır, hacklenmedim’ dedikten sonra ‘O zaman ne yapmaya çalışıyorsun, ekrana mı çıkmak istemiyorsun?’ cevabını aldım. Bunların üzerine pazartesiyi beklemeden cumartesi günü bir bildiri yayınladılar ve işten kovuldum” açıklamasını yaptı. Şirketin kendisini dava etmeye hazırlandığını belirten Değirmenci, “Yetinmediler ve benim kışkırtıcı tweetler attığımı belirten ikinci bir bildiri yayınladılar, şimdi de bana dava açmaya hazırlanıyorlarmış, tazminat talep edeceklermiş” dedi. Yabancı basın kuruluşlarının kendisi ile konuşmak istediğini kaydeden Değirmenci, “Ben konuşmak istemedim, çünkü sorunu önce kendi içimizde çözmeliyiz” diye konuştu.

Fotoğraf: Cengiz Mert Aksekili

Fotoğraf: Cengiz Mert Aksekili

“Niye muhalif medyada çalışmıyorsunuz” sorusuyla çok fazla karşılaştığını belirten Değirmenci, “Muhalif medyada çalışan meslektaşlarıma ‘bir köşe de bana açın, artık ben geldim’ demek onursuzca geldi. Çünkü oradan ekmek yiyen arkadaşlar var zaten onlar işini yapıyor” dedi.

Yakın zamanda bir romanının yayınlanacağından bahseden Değirmenci, “Benden, gazetecilik üzerine bir kitap yazmamı istediler. Çünkü yayınevleri ekran yüzlerini çok seviyor ama ben kendi istediğimi yazacağımı söyledim ve bir roman yazdım. Yaşar Kemal Çukurova’da röportajlar yapan bir gazeteciydi ve gazeteci olduğu için bu kadar iyi roman yazdı. Ben de hayatıma yazarlıkla devam etmeyi düşünüyorum” dedi.

“Gidecek yol kalmamıştı”

Medyada sendikasız çalışma koşullarını eleştiren Değirmenci şunları söyledi: “Gezi olaylarında olan biteni ekranda gösterdiğim için o tarihten beri günah keçisiyim. 4 yıldır her sabah o ekrana çıkarak bir riski göze aldım ama artık gidilecek yol kalmamıştı emin olun. Ana akım medyada sendikalı bir tane arkadaşı çalıştırmıyorlar, orada çalışıp konuşamıyorlar, çünkü sendikalı değiliz, örgütlü değiliz, olacağız ama emin olun.”

“Kalıp, direnmeye çalıştık”

Kendisine gelen eleştirilerden birinin, “Görevde kalıp direnmen daha önemli değil miydi?” şeklinde olduğunu belirten Değirmenci, “Geziden beri orada yaptıklarımızı izleyenler biliyor. Biz ana akım medya dediğimiz şeyde kalıp direnmeye çalıştık” diye konuştu. İşten çıkarılma gerekçesi olan tarafsızlığı, dünyanın en kısa fıkrası olarak tanımlayan Değirmenci, “Bazı gazeteciler için tarafsızlık, iktidarın tarafını tutmak” dedi.

Değirmenci, işten kovulmasına neden olan tweetlere ilişkin olarak, “Cuma günü bu kampüsün önünde hocalar dövüldü, Cuma günü Korkut Boratav bu kampüse alınmadı, Cuma günü burada yaşanan rezilliği gördüm ve sessiz kalamazdım ve pazartesi günü ekrana çıkmayı bekleyemezdim” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: İsmikhan Rahimov

Fotoğraf: İsmikhan Rahimov

Değirmenci öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra fakülteden ayrıldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13768
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İrfan Değirmenci’den İLEF’e sürpriz ziyaret

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat