8 Mayıs 2024, Çarşamba - 18:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

IŞİD katliamın ardından Ankara’da “seçim çalışması” yapıyor

Tarih: 31 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 547

IŞİD, Türkiye tarihinin en büyük katliamını gerçekleştirdiği Başkent Ankara’da “seçim çalışması” yapıyor. Örgütün Türkiye sorumlularından Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk’un yazılarının yayınlandığı Tevhid Dergisince hazırlanan ve “Oy Kullanma Yaratıcına Şirk Koşma” ve “Hakimiyet Allah’ındır” ifadelerinin olduğu yazılamalar, Keçiören Sanatoryum Caddesi boyunca duvarlarda boy gösteriyor.

iç2

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

IŞİD yanlısı Tevhid Dergisi’nin hazırladığı ve 7 Haziran seçimleri öncesi bazı başka illerde ortaya çıkan yazılamalar, Başkent Ankara’da da görülmeye başlandı.

Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde Ankara Garı önünde 10 Ekim günü İslamcı terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında 102 kişi katledilmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

Katliam öncesi, “önleyici tutuklama” yoluna IŞİD militanları için gidilmemesi eleştirilmiş ve Başbakan Davutoğlu’nun ellerinde canlı bombaların listesi olduğu fakat eylem yapmadan tutuklanamayacakları yönündeki sözleri kamuoyunda çokça tartışılmıştı.

Katliamın ardından beklenen IŞİD operasyonlarının ise göstermelik kaldığı iddiası çokça dile getirilirken bugünlerde, katliamın yaşandığı Ankara’da bu iddiaları doğrularcasına bir durum yaşanıyor.

iç3El Kaide’nin “akıl hocası” olan, IŞİD’in Türkiye sorumlularından olduğu ve örgüte eleman sağladığı iddiasıyla tutuklanan “Ebu Hanzala” kod adlı Halis Bayancuk’un yazılarının yayımlandığı Tevhid Dergisi’nin Keçiören’de adeta “seçim çalışması” yaptığı anlaşıldı. Türkiye yarın yapılacak seçimlere kilitlenmişken ve seçime yönelik emniyet tedbirleri artırılmışken Başkent Ankara’nın en işlek caddelerinden biri seçimlerle ilgili IŞİD yanlısı yazılamalarla dolduruldu. Keçiören’deki Sanatoryum Caddesi boyunca duvarlara, vatandaşları oy kullanmamaya çağıran yazılamalar yapıldı.

Katliam öncesi de broşür dağıtmışlar

images (7)

“Ebu Hanzala” kod adlı Halis Bayancuk

Trabzon, Diyarbakır, Adapazarı ve Van’da 7 Haziran seçimleri öncesi görülen yazılama ve broşürler, Ankara’da da görüldü. Damga şeklinde olan ve kalıplar yardımıyla sprey boyalarla Ankara’nın en işlek caddelerinden biri olan Sanatoryum Caddesi üzerindeki duvarlara ve Hacı Bektaş-i Veli Köprüsü üzerine yapılan yazılamalarda “Oy Kullanma Yaratıcına Şirk Koşma” ve “Hakimiyet Allah’ındır” ifadeleri yer alıyor.

Mahalle sakinleri, IŞİD yanlısı derginin 7 Haziran seçimlerinde Kuran’dan ayetlerin de yer aldığı broşür dağıttığı ve söz konusu yazılamaları o zaman da yaptığını, yazılamaların bugünlerde tekrar ve daha çok yapıldığını belirtiyor.

Ankara’nın çeşitli bölgelerinde İslamcı terör örgütlerine yardım ve eleman sağlandığı, IŞİD’e ait çok sayıda hücre evinin bulunduğu biliniyor.

Milyonlarca mesaj, yüzbinlerce broşür ve afiş

iç4

Tevhid Dergisi’nin hazırlayıp dağıttığı broşürler

IŞİD yanlısı Tevhid Dergisi’nin hazırlayıp dağıttığı broşürlerde TBMM’nin yaptığı yasalar ile Kur’an’dan ayetler karşılaştırılarak seçimler ve parlamento yoluyla Allah’a şirk koşulduğu söyleniyor. Ayrıca 7 Haziran seçimleri öncesi derginin sitesinde yer alan bir duyuruda, seçim haftası boyunca Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya, Şanlıurfa, Manisa, Kahramanmaraş, Van, Denizli, Mardin, Malatya, Trabzon illerinde yaşayan 1 milyon kişiyi oy kullanmamaya çağıran kısa mesajların gönderileceği, 30’a yakın ilde insanların yoğun bir şekilde bulundukları mekânlara ayet-kanun karşılaştırmalarının olduğu afişlerden 30 bin adet yapıştırılacağı, 30’a yakın ilde 950bin adet broşür dağıtılacağı, 5 milyon kişiye e-mail gönderileceği, çeşitli yerlere 300 bin adet küçük stickerların yapıştırılacağı belirtiliyordu.

20151030_151436

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8742
Yol: Ana sayfa » Yazılar » IŞİD katliamın ardından Ankara’da “seçim çalışması” yapıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat