27 Temmuz 2023, Perşembe - 13:02

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İSİG Ankara’da ilk kez toplandı

Tarih: 20 Mayıs 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 114

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) girişimi, Ankara’daki ilk toplantısını 19 Mayıs’ta yaptı. Farklı meslek gruplarının yoğun katılım gösterdiği toplantıda, işçi sınıfı mücadelesinin bütüncül olması gerekliliği vurgusu öne çıktı.

İstanbul’da 2011 yılında kurulan İSİG, Kocaeli’nin ardından Ankara’da da bir meclisin kurulmasına yönelik ilk adımları attı. Meclis, Mimarlar Odası’nda 19 Mayıs günü yapılan ilk panelde Ankara’daki işçi sağlığı ve iş güvenliği mücadelesinde yaşananları ve ileride neler yapılabileceğini tartıştı. İşçiler, mühendisler, iş güvenliği uzmanları, avukatlar, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı panelde örgütlü mücadelenin ve yerelde çalışmanın önemi vurgulandı.

Panel, DİSK Genel İş Sendikası Uzmanı Pınar Abdal’ın, İSİG girişimi adına okuduğu bildiriyle başladı ve sırasıyla şu isimlerin konuşmalarıyla devam etti: Moderatör Arif Mümezzinoğlu, işçi Murat Çoban, iş güvenliği uzmanı Tülin Yıldırım, iş yeri hekimi Kadir Atlı, Avukat Murat Kemal Gündüz ve hayatını kaybeden bir işçinin yakını Nihat Gürer. Konuşmalarında çalıştıkları alanlardan yola çıkarak işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda izlenimlerini paylaşan panelistler, bu toplantının başlangıç olduğunu ve  daha kalabalık toplantılarla yararlı çalışmaların şekilleneceğini söyledi. Toplantıda, işçi haklarının korunmasına yönelik çalışmaların çoksesli bir anlayışla yapılacağı dillendirildi.

DİSK Genel İş Sendikası Uzmanı Pınar Abdal

Abdal: “İşçi cinayetleri sınıfsaldır”

Toplantının açılışını okuduğu bildiriyle yapan Pınar Abdal “işçi cinayetleri OHAL koşullarındaki kuralsızlık ve denetimsizlik atmosferinde hızla arttı” dedi. Sendikasızlaştırılan işçi sınıfının işçi cinayetlerinin en önemli sebeplerinden olduğunu söyleyen Abdal, iş cinayeti söylemini bir fail arama mecburiyeti doğurduğu için seçildiğini aktardı. “Denetim eksikliği teknik değil sınıfsal bir meseledir” diyen Abdal, iktidarın iş sağlığı ve güvenliği denetimleri konusunu seçim sonrasına bıraktığını hatırlattı. İSİG’in DİSK, KESK, TMMOB ve TEZ-KOOP öncülüğünde bundan 7 yıl önce başlayan bir girişim olduğunu söyleyen Abdal, örgütlü mücadeleyi iş cinayetleri sorunun çözümü için tek adres olarak gösterdi. “İşçi cinayetleri sınıfsaldır” diyen Abdal, yerel meclislerle sorunlara kısa vadede hızlı çözümler bulmayı ve emek sömürüsüne karşı mücadele etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Panelistlerin konuşmalarının ardından, katılımcıların soruları ve önerileri geldi. Katılımcıların, meclisin idaresi hususundaki önerilerinin önümüzdeki toplantılarda değerlendirilmesi gerektiği kararlaştırıldı. Bu olası toplantı için 12 Haziran Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü işaret edildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18728
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İSİG Ankara’da ilk kez toplandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat