21 Temmuz 2023, Cuma - 02:09

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İşsiz gazeteciler “haber bizim işimiz” diyerek bir araya geliyor

Tarih: 08 Ekim 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 84

İşsizler ordusu haline geldiklerini belirten gazeteciler “İşsizlik çaresizlik değil, haber bizim işimiz!” diyerek toplanıyor.

Yıllardır gazetecilik yapan ve çeşitli nedenlerle işsiz kalan gazeteciler, “gazetecilik” yapmak için Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Merkezinde bir araya geliyor. “İşsiz Gazeteciler Haber Ajansı” kuruluşu için kolları sıvayan gazeteciler, yayınlarına bir de fanzini ekleyeceklerini duyurdu. TGS internet sitesinden yapılan duyuruya göre, işsiz gazeteciler alt yapı ihtiyaçlarını çözdü ve ilk görüş alışverişi için 15 Ekim’e bir toplantı çağrısı yaptı.

Birkaç gazete, haber televizyonu ve ajansta çalışabilecek sayıda işsiz gazeteci olduğu belirtilen duyuruda işsiz gazeteciler, “madem haber yapamıyoruz, zaten işimiz varken de birçoğumuz istediğimiz haberleri yapamıyorduk, bu şerden bir hayır çıkaralım” diyor. İlk aşamada para kazanmak gibi bir dertleri olmadığını aktaran işsiz gazeteciler, içlerine sinerek haber yapmanın yollarını arayacaklarını belirtiyor. Gazeteciler, yaptıkları çağrıda niyetlerinin bir internet sitesi veya fanzin üzerinden habercilik yapmak ve ileride “işsiz gazeteciler ajansı” kurmak olduğunu belirtiyor.

İlk toplantı 15 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’te TGS Genel Merkezinde yapılacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/4152
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İşsiz gazeteciler “haber bizim işimiz” diyerek bir araya geliyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat