23 Temmuz 2023, Pazar - 14:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

‘İzinsiz’ #şiirMerdivenlerde

Tarih: 30 Temmuz 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 154

Konur Sokak’ta, Suruç’ta ölen gençler için asılan ve “izinsiz olduğu” gerekçesiyle kaldırılan pankartın üzerindeki Nâzım Hikmet dizeleri, aynı sokaktaki merdivenlere yazıldı.

Suruç’ta öldürülenler için asılan ve “izinsiz” denilerek sökülen pankarttaki, Nâzım Hikmet’in “Ölüyor çarpışarak insanlarımız / – halbuki nasıl hakketmişlerdi yaşamayı – / ölüyor insanlarımız / – ne kadar çok – / sanki şarkılar ve bayraklarla / bir bayram günü nümayişe çıktılar / öyle genç / ve fütursuz…” dizelerinin de yer aldığı  Zafere Dair adlı şiiri Konur Sokak’taki merdivenlere yazıldı.

Pazartesi günü Konur Sokak’ta, öldürülen SGDF’li gençler için kurulan taziye çadırına müdahale eden polis, daha sonra sokağa itfaiye aracı getirerek üzerinde 32 gencin fotoğrafının olduğu pankartı “izinsiz olduğu” gerekçesiyle söktürmüştü. Pankartı vermek istemeyenlere müdahale eden çevik kuvvet ekipleri, 2 kişiyi gözaltına almış, olayı görüntülemek isteyen bir kişi de polis tarafından darp edilmişti.

 

CLKHV-PW8AArRTP

Aynı merdivenlere, ölümünün yıl dönümünde Erdal Eren’in, Gezi Direnişinde öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ve Ethem Sarısülük’ün resimleri de işlenerek sokağı kullananlara, yaşananlar tekrar hatırlatılmak istenmişti. Merdivenler, Gezi Direnişi’nin ardından da gökkuşağı renklerine boyanmıştı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7299
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ‘İzinsiz’ #şiirMerdivenlerde

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat