4 Mayıs 2024, Cumartesi - 17:45

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İzmir’de “Erkekler ve Erkeklikler” tartışılacak

Tarih: 04 Nisan 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 23

Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi, Stony Brook Üniversitesi Erkek ve Erkeklik Araştırmaları Merkezi, Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) ve İzmir Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÇUAM) işbirliğiyle 11-13 Eylül 2014 tarihleri arasında “1. Uluslararası Erkekler ve Erkeklikler Sempozyumu” düzenleniyor.

İzmir’de yapılacak sempozyumun amacı erkeklere ve erkekliklere ilişkin teorileri, söylemleri, cinsiyetçi ve heteroseksist erkekliklerin dönüşümüyle ilişkisinde tartışmaya açmak olarak açıklanıyor.

Serpil Sancar, Michael Kimmel, Jeff Hearn, Elijah C. Nealy’in davetli olarak katılacağı konferansta seçilen bildiriler Masculinities: A Journal of Identity and Culture dergisinin özel sayısında yayımlanacak.

Devrimci hareketler, politik aktivizm, etnik/dinsel çatışma, milliyetçilik, askerlik, beden temsilleri/deneyimleri, cinsellikler, cinsel kimlikler gibi çerçevelerde bildirilerin sunulacağı sempozyumla ilgili detaylı bilgiye  http://kasaum.ankara.edu.tr/?p=2144 adresinden veya sempozyumun web sitesinden (http://icsmsymposium.org/) ulaşabilirsiniz.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/4367
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İzmir’de “Erkekler ve Erkeklikler” tartışılacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat