4 Mayıs 2024, Cumartesi - 15:28

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Japonya Festivali 2019 sona erdi

Tarih: 28 Kasım 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 79

Japon kültürünü ülkemize tanıtmayı amaçlayan Japonya Festivali 2019 sona erdi.

Japon kültürünü ülkemize tanıtmayı amaçlayan ve 25 Ekim’de başlayan Japonya Festivali 2019, Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi’ndeki törenle sona erdi. Etkinlikte önümüzdeki yıl Japonya’da gerçekleştirilecek olan 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın tanıtım resepsiyonu da yapıldı. Saat 18.00’de başlayan etkinliğe Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, eski Devlet Bakanı Köksal Toptan ve Türk Japon Vakfı Başkanı Nejat Bora Sayan katıldı. Türk Japon Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği üyelerinin Türkiye ve Japonya milli marşlarını seslendirmesinin ardından Japonya Büyükelçisi Miyajima açılış konuşması yaptı.

“İki devlet tek yürek”

Konuşmasını Türkçe yapan Miyajima, Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk bağına dikkat çekerek, şunları söyledi:
“25 Ekim’den bu zamana kadar Ankara, Giresun, Kayseri’de devam edene etkinliklere 7 bin kişi katıldı. Etkinliklere katılan ve destek veren herkese en içten şükranlarımı sunarım. Ayrıca gelecek yıl 2020’de Tokyo’da Olimpiyat ve Paralimpik oyunları düzenlenecek. Olimpiyatların Tokyo’da düzenlenmesine karar verildiğinde İstanbul ve Madrid’le yarışıyorduk, Tokyo seçildiğinde televizyonda Türklerin Tokyo’ya başarılar dilediğini izledim ve derinden etkilendim. O anda Japonya ve Türkiye arasındaki dostluğun ne kadar derin olduğunu daha da hissettim. Türkiye ve Japonya coğrafi olarak uzak fakat kalplerimiz yakın yani iki devlet tek yürek.”

Miyajima, Olimpiyatlara ve Paralimpik Oyunları’na katılacak Türk sporcularla ilgili olarak, “2020’de Tokyo’da düzenlenecek olan Olimpiyatlara ve Paralimpik Oyunları’na Türkiye’den pek çok sporcunun katılacağını duydum. Japonya Büyükelçisi olarak yalnızca Japon sporcuların değil Türk sporcuların da başarılı olmalarını diliyorum” dedi.

“Japon vatandaşların desteğine inanıyoruz”

Sözü alan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, “Japonya ve Türkiye kardeşliğinin daha çok pekişmesi ve işbirliğinin artması gereken güzel bir gün. Olimpiyatlara katılmış bir sporcu olarak, Tokyo’nun son yıllarda yapılmış Olimpiyatlar arasında en iyisini gerçekleştireceğine dair inancım tamdır. Tokyo’da, Olimpiyatlarda mücadele eden sporcularımıza, Japon vatandaşların da destek sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Japonya Festivali 2019, kapanış konuşmalarının ardından Atsuko Suetomi ve Feyzan Göher Vural’ın koto ve piyano dinletisiyle ve Türkiye Judo Federasyonu sporcuları tarafından sergilenen Judo gösterisi ile sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26224
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Japonya Festivali 2019 sona erdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat