17 Temmuz 2023, Pazartesi - 15:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Judo Federasyonu Başkanı Huysuz: “20 yıllık madalya özlemini gidereceğiz”

Tarih: 17 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 44

TSYD Ankara Buluşmaları’nın bu haftaki konuğu Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, judo sporunun gelişimini, medyanın tutumunu ve Antalya Grand Prix 2019’u değerlendirirken 2020 Tokyo Olimpiyat hedeflerini anlattı.

TSYD Ankara Şubesi tarafından her çarşamba düzenlenen söyleşilerin bu haftaki konuğu Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, 2020 Tokyo Olimpiyat hedefleri üzerine “20 yıldır judo olimpiyatlarında madalya alamamışız. 2020’de mutlaka olimpiyatta madalya alacağız. O özlemi gidereceğiz” diye konuştu. Bugünün sporcularının iyi bir jenerasyon olduğunu ve bu jenerasyonu iyi yönlendirmeye uğraştıklarını söyleyen Huysuz, “Bundan sonrası için de kendi illerimizden kendi çocuklarımızla mücadele etmek istiyoruz” dedi ve bunun için yeterli imkanlarının da olduğunu da ekledi.

“Hedefimiz daha çok sporcu daha çok madalya”

Huysuz, Türkiye’de 20 yıldır olimpiyat derecesi olmamasının yönetimin üzerinde baskı oluşturup oluşturmadığı sorusunu şöyle cevapladı: “Elbette bir baskı var ama iki yıldır geldiğimiz noktada umutlu olduğumuzu söyleyebilirim. Geçtiğimiz sene, 17 yıl sonra erkeklerde; 13 yıl sonra kadınlarda madalya kazandık. Doğru ilerlediğimizi gördük. 2020 hedefimiz daha çok sporcu daha çok madalya.”

“Medya çok büyük bir kuvvet”

Medyanın amatör sporlara ilgisizliği konusunda neler söyleyebilirsiniz sorusu üzerine ise Huysuz “İstediğiniz kadar büyük şampiyonlar çıkartın eğer onu tanıtmazsanız, eğer insanlara anlatmazsanız altyapıdan birilerinin gelmesi mümkün değil. Medya burada çok büyük bir kuvvet”  diyerek federasyon olarak aldıkları başarıların duyurulmasına önem verdiklerini belirtti.

Başarısızlığın da kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Huysuz “Biz eleştiri olmasını istiyoruz. Eleştiri olmalı ki biz de bu eleştiriye göre kendimize çeki düzen verelim. Basın bunlar için önemli bir kaynak” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22918
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Judo Federasyonu Başkanı Huysuz: “20 yıllık madalya özlemini gidereceğiz”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat