22 Temmuz 2023, Cumartesi - 04:49

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kadın Çalışmaları 8 Mart’ı kutladı

Tarih: 03 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 98

Kadın Çalışmaları “Geleneksel 8 Mart Sofrası”nı 23’üncü kez düzenledi. ATK Sanatevindeki etkinliğe öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Kadın Çalışmalarının 23’üncü kez düzenlediği “Geleneksel 8 Mart Sofrası” dün ATK Sanatevinde düzenlendi. Saat 17.30’da başlayan etkinliğe öğrencilerin yanı sıra Ankara Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gülriz Uygur, Prof. Dr. Serpil Sancar, Prof. Dr. Güzin Yamaner ve Prof. Dr. Çiler Dursun katıldı.

Sancar: “Sofraları kuranlar biz olduğumuz sürece bize kimse dokunamaz”

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Serpil Sancar, 8 Mart’ı kutlayarak sözlerine başladı. “Kadın Çalışmaları”nın konsept bir proje olduğunu söyleyen Sancar, öğrencilerin bu çalışmayı sürdürürken aldıkları keyfi hayatları boyunca kaybetmemesini diledi. Sofra kurma geleneğinden bahseden Sancar,“Sofraları kuranlar, pişirenler biz olduğumuz sürece bize kimse dokunamaz” dedi.

Sancar’dan sonra sözü alan sözü alan Gülay Toksöz, Kadın Çalışmaları öğrencilerinin, diğer öğrencilerden farklı bir profilde olduğunu, hayatı anlamlı kılmak için çabaladıklarını söyledi. Toksöz, sözlerine şöyle devam etti: “Bu beraberliğimiz beklenmedik bir anda son buldu. Yine de çabalarınızla burada bir soluk alma ve serbest düşünme alanı yaratıyorsunuz.”

Prof. Dr. Güzin Yamaner de her 8 Mart’ta sokaklarda sofralarla olma geleneğini devam ettirmek için burada bu sofrada buluşmayı çok önemsediğini söyledi. Yamaner, son dönemlerde sofra kuramamaktan korktuğunu ancak Sancar’ın bu noktada kendisine ilham verdiğini belirtti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17485
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kadın Çalışmaları 8 Mart’ı kutladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat