19 Temmuz 2023, Çarşamba - 08:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kadın Meclisleri: Asla yalnız yürümeyeceksin

Tarih: 09 Mart 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 62

Kadınlar 8 Mart için Ankara’da “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganıyla yürüdüler. Gece yürüyüşü öncesinde açıklama yapan Kadın Meclisleri Platformu, “Kadın cinayetlerini durdurmak için herkes üstüne düşeni yapacak” çağrısında bulundu.

Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçiler Günü kapsamında ülke çapında olduğu gibi Ankara’da da alanlardaydı. Sakarya Caddesinde bir araya gelen kadınlar “Bugüne kadar bizim olan her şeyi, tüm haklarımızı mücadele ederek kazandık” hatırlatmasını yaparak kadın cinayetlerine işaret etti. Bu yıl 14’üncüsü yapılan Feminist Gece Yürüyüşü’nün öncesinde, bir basın açıklamasıyla herkesi kadın cinayetlerine karşın harekete geçirmeye çağıran Kadın Meclisleri Platformu, “Asla yalnız yürümeyeceksin diyen kadınların mücadelesini Türkiye’nin dört bir yanına yayacağız” dedi.

Geçen yıl 467 kadın öldürüldü

Platform’un şüpheli kadın ölümlerini açığa çıkarmak için mücadeleye devam edeceklerini belirttikleri açıklamada “Geçtiğimiz yıl 8 Mart’a 467 kadın öldürüldü ve bir kısmı hala aydınlanmayı bekliyor. Bu gerçeği, kadın cinayetlerini bugün ülkenin tüm meydanlarında haykırıyoruz. Tüm kademeler, yetkililer bunu görecek. Kadın cinayetlerini durdurmak için herkes üstüne düşeni yapacak. Şubat ayında ve daha mart ayının ilk günlerinde her gün, il il yine kadınlara adalet için adliyelerdeydik. Ceren Damar, Ayşe Tuba Arslan, Güleda Cankel ve niceleri için… Bir Ayşe daha 23 kez şikayette bulunup korunmayarak öldürülmesin diye, bir Güleda daha, bir Şeyma daha gencecik yaşında öldürülmesin diye buradayız” denildi.

“İstanbul Sözleşmesi ve 6284’ün her bir maddesini uygulayacağız”

Kadın örgütlerinin savunucusu olduğu İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik gerici saldırılar sürerken, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan’dan sözleşmenin “gözden geçirilmesine” yönelik açıklamalar gelmişti. Kadınlar bu 8 Mart’ta da sözleşmeyi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u savunmaya devam ediyor. Platform’un açıklamasında, “Biz kadınlar, mücadelemiz ile 81 ile genelgelerin gönderilmesini sağladık. Kadın cinayetlerini durdurmak için 6284 ve İstanbul Sözleşmesi’nin her bir maddesini uygulayacağız. Mücadelemizle nasıl Şule Çet’in, Aysun Yıldırım’ın şüpheli ölümlerini açığa çıkardıysak; hiçbir şiddetin karanlıkta kalmaması, şüpheli kadın ölümlerini açığa çıkarmak için mücadelemize devam edeceğiz. Kadın cinayetlerini durdurmak, eşit ve özgür bir hayat kazanmak için katettiğimiz önemli bir yol var ama daha gideceğimiz çok yolumuz var. Asla yalnız yürümeyeceksin diyen kadınların mücadelesini Türkiye’nin dört bir yanına yayacağız” ifadeleri kaydedildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27322
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kadın Meclisleri: Asla yalnız yürümeyeceksin

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat