19 Temmuz 2023, Çarşamba - 06:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kadın Platformu ilk etkinliğini yaptı

Tarih: 16 Ekim 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 236

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu, “Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Beslenme” adlı ilk etkinliğini yaptı.

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu (AÜKP), “Sağlıklı Yaşam ve Çevre” adlı paneliyle Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi 50. Yıl Amfisi’nde ilk etkinliğini yaptı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, AÜKPK’nın etkinliklerini yakından izlediğini söyleyerek “Kadının hayata katılması lazım. Kadının gücüne inanmalıyız. Kadınların sesi olan platforma teşekkür ediyorum“ dedi.

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Neslihan Alkış, AÜKPK’nın kısa ama güzel bir geçmişi olduğunu dile getirerek “Bu yıl ki temamız ‘Sağlıklı Yaşam ve Çevre.’ Bu çerçevede farklı birçok etkinlik yapacağız” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Alican Özer

Fotoğraf: Alican Özer

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Neslihan Alkış ve Prof. Dr. Dilşat Mungan’ın yaptığı panelde ilk sunumu, “Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz” başlığıyla Prof. Dr. Rüştü Güner yaptı. Hareket etmenin önemine değinen Güner, “Her önümüze geleni yememeliyiz. Bize atalarımızdan yadigar olan tıkınma hastalığından kurtulmalıyız” dedi.

Güner’in sunumundan sonra Prof. Dr. Halise Devrimci Özgüven, “Ruh Sağlığımızı Nasıl Koruyalım?” başlıklı bir sunum yaptı. Devrimci Özgüven, psikolojik hastalıkların genlerle çok ilintili olduğunu söyledi ve insanların psikiyatri bilimine inanmaları, tedavi için geç kalmamaları uyarısında bulundu.

Devrimci Özgüven’in sunumunun ardından birinci oturum sona erdi. Arada kokteyl verildi.

GRN_8304
İkinci oturum Diyetisyen Banu Salman’ın “Sağlıklı Beslenme Denilen Şey” başlıklı konuşmasıyla başladı. Salman’ın ardından Ayşegül Çerçi de “Türkiye Genelinde Gıda Grupları ve Doğal Beslenmeye Ulaşma Yolları” başlıklı sunumunu yaptı.

İkinci oturumun ikinci bölümünde Prof. Dr. Elif Şen “Günümüzde Kadının Özgürlüğü Değil Esareti: Sigara” başlıklı bir sunum yaptı. Sigaranın sağlığa zararlarını anlatan Şen, sigara içenlerin bir an önce bırakmasını dileyerek sözlerini sonlandırdı. Şen’ in ardından Prof. Dr. Deniz Çalışkan “Sağlığı Geliştirme Perspektifinden Beslenme Uygulamaları ve Sağlık Etkileri” başlıklı son sunumu yaptı.

Panelin ardından 50. Yıl Amfisi’nin çıkışına katılımcıların alışveriş yapması için “Doğal Pazar” kuruldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/15565
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kadın Platformu ilk etkinliğini yaptı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat