17 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Kadın” sergisi sanatseverlerle buluştu

Tarih: 03 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 106

Koordinatörlüğünü Döndü Özkök ve Selcen Korkmaz’ın paylaştığı “Kadın” sergisi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergi 2-15 Mart tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Koordinatörlüğünü Döndü Özkök ve Selcen Korkmaz’ın paylaştığı “Kadın” sergisi dün Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergide, tüm Türkiye’de kadın teması üzerine çalışan 24 sanatçının eserleri yer alıyor.

 

Özkök: “İnsanlar hazırlanma süreci görsün istedik”

Sergi koordinatörlerinden Döndü Özkök, sergiyle ilgili şöyle konuştu:

“Sanatçıların üretim süreçlerini gözlemlemek, figürleri hiç bilmediğimiz bir açıdan inceleyebilme fırsatı verdi. Sanatçılar çalışırken, üretirken not tutarlar, yazarlar, çizerler. Bunu birilerine sunmak için yapmazlar. Bu süreçte de bir karmaşa var. Sergilerde bu karmaşık sürecin sonunda çıkan iş görülür. Halbuki o iş, o hale gelene kadar üzerine çok düşünülür, yarım bırakılır. İnsanlar hazırlanma sürecini görsün istedik. Sanatçılar da bu fikri çok sevdi. İfade etmek, anlatmak istedikleri çok şey varmış. Zihindeki sürecin biraz somutlaşmış halini çıkardık ortaya”.

Serginin koordinatörlerinden Selcen Korkmaz ise böyle bir organizasyonu ilk kez yaptıklarını ifade ederek,  “İlk kez kendimizin organize ettiği bir iş yaptık. Başka kimsenin etkisi olmadı. Dolayısıyla, çok mutluyuz. Çok güzel işler çıktı. Herkes çok memnun” dedi.

 

Yiğit: “Sanattan başka bir şeyimiz kalmadı”

Katılımcı sanatçı Ferza Yiğit, eserlerinde kavramsal olarak şiddet çalıştığını söyleyerek şöyle konuştu: “Sanatta şiddetin kabul edilebilirliği üzerine çalışıyorum. Bugünkü sergide üzerine yazacağım tezin çalışma notları ve atıfları bulunuyor. Heykelim ‘Siyah’ ise çocuk tecavüzleri ve istismarlarına karşı farkındalık oluşturmak için tasarladığım bir şey” dedi. Kadın ve şiddet konularını çalışmayı zaman zaman üzücü bulsa da sanatın bu konuda farkındalık yaratmak için kalan tek şey olduğunu ifade eden Yiğit, “Şiddete karşı farkındalık yaratmak için sanattan başka bir şeyimiz kalmadı” dedi.

Sergi 2-15 Mart tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17489
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Kadın” sergisi sanatseverlerle buluştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat