24 Temmuz 2023, Pazartesi - 12:54

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kadın Yazarlar Haftası sona erdi

Tarih: 20 Eylül 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 95

Çankaya Belediyesi ve Ayizi Yayınevi ortaklığında düzenlenen Kadın Yazarlar Haftasının son gününde konuk Nedret Güvenç oldu. Etkinlikte, sanatçının son kitabı “Kendini Arayan Yıldız” konuşuldu. 

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Kadın Yazarlar Haftasının son konuğu usta tiyatro, sinema ve dublaj sanatçısı Nedret Güvenç oldu. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) düzenlenen söyleşide sanatçının “Kendini Arayan Yıldız” kitabı konuşuldu. Moderatörlüğünü gazeteci Elif Dağdeviren’in yaptığı etkinlikte Güvenç, sevenleriyle anılarını ve düşüncelerini paylaştı.

“Sanatçı yandaş olmamalı”

Tiyatronun her kesimden insanı birleştirme gücü olduğunu dile getiren Güvenç, “Dolu salonlarda sağcısı da var solcusu da var. Yediden yetmişe çok değişik fikirde insanlar var fakat ilk repliklerden itibaren hepsi aynı şekilde ağlar, aynı şekilde güler, aynı şekilde coşar” dedi. Güvenç bu sebeple bir sanatçının yandaş olmasını doğru bulmadığını dile getirdi. “Tiyatro insandan yana olmalı” diye konuşan Güvenç, “Sen bir kesimi çok tutarsan öteki kesim başka bir çağrışımla seyreder fakat bütün seyirci seni aynı insancıl duygularla karşılamalı” dedi.

“Tiyatro beraberlik sanatıdır”

Sahnedeyken seyirciyle aynı anda aynı duygularla beraber olduğunu söyleyen Güvenç, tiyatronun bu nedenle bir beraberlik sanatı olduğunu belirtti. Güvenç, “Oyundaki bütün güzellikleri, iyi mesajları iletiyorsunuz ve seyirci bunu alıyor. Tiyatronun güzelliği, gizemi, vazgeçilmezliği bu” dedi.

Tiyatroya dönme müjdesi

Etkinliğin soru cevap kısmında bir seyircinin “Sizi tekrar sahnede görebilme şansımız olabilir mi” sorusuna karşılık sol bacağı kırık olduğu için oyuncu olarak mümkün olmasa da reji yapabileceğinin müjdesini verdi. Güven, ilerleyen günlerde Tuna Kiremitçi’nin “Rozella” isimli eserini çalışma ihtimali olduğunu söyledi.

Etkinlik, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner’in plaket takdimi ve imza töreniyle son buldu.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24654
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kadın Yazarlar Haftası sona erdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat