26 Temmuz 2023, Çarşamba - 16:55

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kadın Yazarlar Haftasında ikinci gün: “Kadınlar nasıl yazar?” paneli

Tarih: 18 Eylül 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 57

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kadın Yazarlar Haftasının ikinci gününde dün, Ayşe B. Kaban, Aysun Kara ve Ülkü Günay okuyucularla bir araya geldi ve “Kadınlar nasıl yazar?” sorusuyla kadın edebiyatçıların yazarlık deneyimlerini ele aldı.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde dün düzenlenen söyleşide, yazarların yazmaya başlama ve yayınevi bulma deneyimleri, kadın yazar olmak ve toplumsal yapının yazar üzerindeki etkisi konuşuldu. Söyleşinin moderatörlüğünü Neslihan Cangöz yaptı.

Kaban: “Okurlara ulaşmak kolay”

Panelde konuşan Ayşe Kaban, yayınevlerinin artık kadın yazarlara kayıtsız kalamadığını söyledi. Kaban, erkek egemenliğinin son yıllarda yıkıldığını düşündüğünü belirtti. Kaban, “Kadın yazarlar kendini ciddi anlamda gösteriyorlar ve onlar da kayıtsız kalamıyorlar. İyi bir eseri yayımlamamak onların kaybıdır. İletişim çağında okurlara ulaşmak kolay. Tepkiler küçük küçük odalarda kalmıyor” diye konuştu.

Kara: “Otosansürle mücadele ediyorum”

Otosansür üzerine konuşan bir diğer konuşmacı Aysun Kara da yazarların kendine otosansür uyguladığını dile getirdi. “Otosansür uygulamıyorum demek isterdim. Kendime uyguladığım otosansürle mücadele ediyorum” diyen Kara, bunun sebebinin yazdıklarının kendi yaşadıkları zannedilebileceğinden çekinmesi olduğunu ifade etti. Kara, “Kalemimi özgür bırakmaya çalışıyorum. Özgür bıraktıkça daha iyi şeyler yapabildiğimi fark ediyorum” ifadelerini kullandı.

Günay: “Öyküde taraf haline gelmek iyi bir şey değil”

Bir diğer konuşmacı Ülkü Günay da, yayımlanmış öykülerini yazmaya başlamadan önce yüzlerce sayfa öfkesini yazdığını söyledi. Günay, “Bunlar benim deşarj olmamı sağladı. Öyküde taraf haline gelmek iyi bir şey değil. Daha önce yazdığım sayfalarla kendi hesaplaşmamı bitirdim. Sonra başka öyküler yazıp onları yayımlamaya başladım. Yaşadığım şeyleri unutmak için devamlı yazdım. Yazmak benim için terapi oldu” diye konuştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24630
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kadın Yazarlar Haftasında ikinci gün: “Kadınlar nasıl yazar?” paneli

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat