23 Temmuz 2023, Pazar - 08:40

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kadınlar çantalarını İLEF’te açtı

Tarih: 21 Nisan 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 266

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) ve Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesinin (HÜİF) ortaklaşa düzenlediği, “Çantalar bizi söyler” adlı fotoğraf sergisi ve dijital hikâye gösterimi dün Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanatevinde başladı.

İLEF ve HÜİF öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin katkılarıyla düzenlenen “Çantalar bizi söyler” adlı sergi ve dijital hikâye gösterimi dün ATK Sanatevinde başladı. 30 Nisan’a kadar sürecek sergide, 20 kadının çantalarının içindeki hikâyeler fotoğraflarla ve dijital hikâye gösterimiyle anlatılıyor.

Fotoğraf: Alicem Başaran

Fotoğraf: Alicem Başaran

“Objelerin hikâyelerini anlatırken aslında kendi hikâyelerini anlattılar”

Kadınların çantalarının sadece ihtiyaçlarını taşıdıkları aksesuarlar değil aynı zamanda onların kişiliklerine, sınıfsal – kültürel konumlarına, cinsiyet rollerine, kimliklerine, mesleki pratiklerine ilişkin izler taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Funda Şenol Cantek, “Buradan yola çıkarak, kadınlara çantalarında neler taşıdıklarını sorduk ve hazırlıksız şekilde çantalarını boşalttık. Önceden çantalarının açılıp içine bakılacağını bilmiyorlardı. Biz çantaları boşaltırken kadınlar, çantalarının içindeki hikâyeleri anlattı. Aslında kendi hikâyelerini, ailelerinin hikâyelerini, yaşadıkları çevrenin hikâyesini ve hayatta nasıl konumlandıklarını anlatmış oldular. Önümüzdeki dönemde de bu hikâyeleri kitaplaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

çantalar 1 (600x286)

Fotoğraf: Alicem Başaran

7 farklı dijital hikâye

Sergi boyunca gösterilecek dijital hikâyelerle ilgili Yrd. Doç. Dr. Burcu Şimşek, “Bu proje için Funda hocam ve bir grup arkadaş yaptığımız toplantıda, dijital hikâye anlatımı atölyesi yapmanın da iyi olacağını düşündük. Kadınların çantalarında neler var ve kadınlar nasıl bir dünyada yaşıyor; bunları göstermek için dijital hikâye anlatımı atölyesi yaptık. Çalışmalarımız sonucu toplam 7 hikâye ortaya çıktı” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6491
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kadınlar çantalarını İLEF’te açtı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat