26 Temmuz 2023, Çarşamba - 10:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kalem Bayramı sona erdi

Tarih: 11 Mayıs 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 135

EBF’nin geleneksel Kalem Bayramı sona erdi. 34’üncüsü bu yıl yapılan bayram, öğrenciler mezunlar ve fakülte hocaları tarafından coşkuyla kutlandı.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi (EBF) tarafından, geleneksel olarak kutlanan Kalem Bayramı sona erdi. Karma Görsel Sanatlar Sergisi ile 10 Mayıs’ta başlayan etkinlikler iki gün sürdü. Fakültede açılan sergiye, öğrenciler tarafından düzenlenen kermes eşlik etti.

Sergide bulunan eserler Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin çalışmalarından oluşuyor. İki ve üç boyut kavramını sanatla birlikte yansıtmayı amaçlayan sergide 400’e yakın eser bulunuyor. Bayram programında yer alan Kariyer Yönetimi ve Özel İzmir Lisesi sunumuna Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Dilek Acer, Kariyer Danışmanı Nihal Gerçek Eliaçık ve İzmir Özel Ege Lisesi Müdürü Sibel Şenol katkıda bulundu.Etkinlik kapsamında şiir dinletisi, drama atölyesi ve halk oyunları gösterisi düzenlendi.Gösterilerin sonunda toplulukların eğitmenlerine plaket verildi.

Bıkmaz: “Israr ediyoruz devam edeceğiz”

Sergi açılışına katılan EBF Dekanı Prof. Dr. Fatma Bıkmaz “54 yıllık bir fakültede 34’üncüsü düzenlenen Kalem Bayramı’ı öğrenci inisiyatifiyle ortaya çıkıyor. Israr ediyoruz, devam edeceğiz” dedi.Bayramın adının eğitimi sembolize eden figür olan kalemden geldiğini belirten dekan, sözlerine şöyle devam etti: “Söz uçar yazı kalır. Kürsülerini devreden hocalarımız yeni öğrencilere kalem armağan eder. Bu da gelenek haline gelen bir törendir.”

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18520
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kalem Bayramı sona erdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat