15 Temmuz 2023, Cumartesi - 16:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kamu Açık Kaynak Konferansı başlıyor

Tarih: 20 Ekim 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 168

Açık Kaynaklı Yazılımlar ve Teknolojilerinin kamu kurumlarında yaygınlaştırılması ve farkındalığının artırılması için düzenlenen Kamu Açık Kaynak Konferansı(KAK), 23-26 Ekim’de Ankara Congresium’da gerçekleştirilecek.

Açık Kaynaklı Yazılımlar ve Teknolojilerinin kamu kurumlarında yaygınlaştırılması ve farkındalığının artırılması için düzenlenen 3. Kamu Açık Kaynak Konferansı (KAK), 23-26 Ekim’de Ankara Congresium’da gerçekleştirilecek.

Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan KAK, TÜBİTAK ULAKBİM eliyle gerçekleştirilecek. Konferansta Pardus Projesi, açık kaynak dünyasındaki gelişmeler ve çözümler, kamu açık kaynak kullanım ve uyarlama öyküleri, ülkemizde yürütülen faaliyetler, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı ve benzeri konular, seminerler ve çalıştaylar yer alacak. Ayrıca, bu günler içinde yapılacak Pardus ve GNU/LINUX Sistem Yönetimi” ve “Pardus ve LibreOffice” kurslarına katılan katılımcılara da kamu personeli tarafından alınması gereken eğitimler için geçerli sertifika verilecek.

Konferansta üzerinde durulacak başlıklar şöyle:

-Pardus 17 Tanıtımı

-Dünyada Açık Kaynak Teknolojileri

-Pardus Dönüşüm Hikayeleri

-Kamuda Açık Kaynak Nasıl Yaygınlaşır?

-Açık Kaynak İş Modeli

-Açık Belge Biçimi

Katılmak isteyen katılımcılar http://kak.org.tr/ adresinden kurslar ve seminerler için başvuru yapabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/15798
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kamu Açık Kaynak Konferansı başlıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat