4 Mayıs 2024, Cumartesi - 11:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kanseri yenen kadınlar maçı da kazandı

Tarih: 21 Eylül 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 66

Hacettepe Üniversitesinde Dünya Jinekoloji ve Onkoloji Günü kapsamında kansere farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte kanseri yenmiş kadınlar ve doktorlar arasında voleybol maçı yapıldı. TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın katılımıyla yapılan maçın galibi  kanseri de yenen kadınlar oldu.

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsünde dün 20 Eylül Dünya Jinekoloji ve Onkoloji Günü (Go World Day) için 24 ülke ile eşzamanlı bir seminer düzenlendi.  Geçtiğimiz günlerde Avrupa Kadın Kanserleri Hasta Dernekleri Birliği (ENGAGE) yöneticileri Doç. Dr. Murat Gültekin ve Esra Ürkmez’in girişimleriyle kabul edilen gün kapsamında düzenlenen etkinlikte bir de voleybol maçı yapıldı. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın da katıldığı maçı kanseri yenen kadınların takımı kazandı.

Gültekin: “Filenin yeni sultanları onlar”

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü Spor Salonunda gerçekleşen mücadele keyifli anlara sahne oldu. Voleybol maçının ardından Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Voleybol Takımı sporcularının imzaladığı formayı kadınlara hediye etti.

Doç. Dr. Murat Gültekin maç sonunda yapılan açıklamada, senede 12 bin 500 vaka olduğunu ve 4-5 bin hastanın hayatını kaybettiğine değinerek, “Hastaların üçte birini obezite ve tütün ürünleriyle mücadele ederek hayata kazandırabiliriz. Kanserli hastalarımızla maç yaptık, filenin yeni sultanları onlar. Önce hastalıklarını, sonra da bizi yendiler” dedi.

Doç.Dr. Gültekin’in ardından söz alan Üstündağ, A Milli Voleybol takımının burada olmasını arzu ettiğini ancak yoğun program nedeniyle katılamadıklarını belirtti. Üstündağ, tarihi bir güne tanıklık ettiğini ve memnuniyet duyduğunu söyleyerek, “Bu Türkiye adına, hastalarımız adına bir ilk ve doktorlarımızın buna öncülük etmesinin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24684
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kanseri yenen kadınlar maçı da kazandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat