25 Nisan 2024, Perşembe - 18:18

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kaplan: Kariyerim için değil, iyi vakit geçirmek için çalışıyorum

Tarih: 12 Kasım 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 194

Kariyer Gemisi etkinliği bu hafta metin yazarı Güney Kaplan’ın katılımıyla yapıldı. Kaplan, İLEF’teki yıllarında başlayan sektör deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

“Kariyer Gemisi”nin kaptanı bu hafta, İLEF mezunlarından metin yazarı Güney Kaplan oldu. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden 2012 yılında mezun olan Kaplan, alandaki deneyimlerini ATK dersliğinde öğrencilerle paylaştı. Moderatörlüğünü İletişim Birimi Sorumlu Öğretim Görevlisi Hatice Kurt’un üstlendiği etkinlikte, açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Abdülrezak Altun yaptı. Altun, Kaplan’ın Reklam Atölyesi’ndeki yıllarını hatırlatarak, bu etkinliklerle genç mezunlar ve kendi kuşaklarına yakın öğrenciler arasındaki kurulacak iletişimin önemini belirtti.

Sektörle ilişkisi öğrencilik yıllarında başlayan Kaplan, öğrencilikteki 2 yıllık deneyimiyle birlikte son 8 yıldır alanda çalıştığını söyledi. İLEF’te okumaya karar verdiği süreci “Güzel Sanatlar Lisesi’nde Müzik okurken müzik öğretmeni olmak istemediğime karar verdim. TRT çalışanı bir aile dostumuzun etkisiyle de İLEF’te RTS okumak istedim” diyerek özetleyen Kaplan, okul atölyelerinde elde edilen deneyimi “Sektörü deneyimlemek anlamında önemli. Birçok kampanya, dışarıdan gelen işler yapılıyor. Bunlar portfolyö için etkili” sözleriyle açıkladı ve buralarda kurulan ilişkilerin sektör bağlantılarında ve fırsatlarda etkili olduğuna değindi. Mezuniyetin ardından İstanbul’a gittiğini söyleyen Kaplan, yeni bir mezunun çalışmak için, küçük ajanslarda kısa stajyerlik ya da büyük ajanslarda uzun süreli stajyerlik olarak iki seçeneğinin olduğunu aktardı. “Kariyerim için değil, iyi vakit geçirmek için çalışıyorum” diyen Kaplan, üniversite yıllarını iyi değerlendirmenin, Erasmus ve Work&Travel gibi çeşitli programlara katılmanın sektörde avantaja dönüşebileceğini vurguladı. Dijital mecralarda çalışırken ise mecranın dinamiğine hakim olmanın, çalışmanın başarısında etkili olduğunu belirtti.

Etkinlik, Kaplan’a Prof. Dr. Fatih Keskin tarafından teşekkür belgesinin verilmesiyle sonlandı.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/20199
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kaplan: Kariyerim için değil, iyi vakit geçirmek için çalışıyorum

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazetecilik Bölümü Kolokyumları’nın bahar dönemi başlıyor

İLEF Gazetecilik Bölümü akademisyenlerinin çalışmalarını sunduğu kolokyumlar bahar döneminde de devam ediyor. İlk kolokyum yarın.

Kapat