25 Temmuz 2023, Salı - 00:02

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Karaburun Bilim Kongresi düzenleyicilerinden ikinci açıklama

Tarih: 21 Ağustos 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 170

Karaburun Bilim Kongresi Düzenleme Kurulu, Karaburun Belediye Başkanlığının kongreden desteğini çekmesi üzerine, dayanışma çağrısı yapmıştı. Kurul, ikinci açıklamasında kongrenin yerini ve zamanını duyurdu.

Karaburun Belediye Başkanlığı, 10. yılında “sermayenin doğası: soykırımlar, katliamlar, savaşlar” temasıyla yapılacak Karaburun Bilim Kongresinden desteğini çektiğini açıklamıştı. Kongrenin çağrı metnindeki “1915 Ermeni ve Süryani Soykırımı” ifadesinin desteğin çekilişine sebep olduğu belirtilirken, Karaburun Bilim Kongresi Düzenleme Kurulu da 14 Temmuz’da bir açıklama yaparak, kongre için “belediye desteği olmaksızın, yine Karaburun’da gerçekleştirilecektir” dedi ve dayanışma çağrısı yaptı.

Kongrenin düzenleme kurulu bugün yaptığı açıklamada ise Karaburun Bilim Kongresinin nerede yapılacağını şöyle açıkladı: “Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar, Karaburun Belediyesi’nin olumsuz tavrı, bu olumsuzluktan etkilenen işletmelerin tavır değişikliği ve iyi niyetli tüm girişimlerimizin karşılıksız bırakılması nedeniyle kongrenin daha önceden ilan edildiği tarihlerde gerçekleştirilebilmesi adına 10. Karaburun Bilim Kongresini İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenleme kararı almıştır.”

Belediye Başkanı: “Bunu nasıl tartışacağız, tarihçi miyiz biz”

Karaburun Bilim Kongresi düzenleyicilerinden ikinci açıklamaKaraburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kongrenin çağrı metnindeki “1915 Ermeni ve Süryani Soykırımı” ifadesi için “Bu ifadeleri kabul etmiyoruz. Bu nedenle de bu yıl destek vermiyoruz” dedi. Belediye Başkanı, kongrenin düzenleyicilerine, “Bu konuyu işbirliği içinde yürütelim. Bunu nasıl tartışacağız, tarihçi miyiz biz” dediğini ve kongre düzenleyicilerinin “diretmesi sonucu” desteğini geri çektiğini söyledi. Çakır, “1915 Ermeni ve Süryani Soykırımı” ifadesinin kendisine “ters düştüğünü” de şu sözlerle açıkladı: “Cumhurbaşkanı’ndan itibaren herkes bu konuda diyor ki ‘Arşivlerimizi açalım gelsinler, incelesinler. Buna göre karar verilsin.’ Kalkıp da bunun 100. yılında şunu tartışalım 400. yılında bunu analım gibi ifadeler… Açıkça söyleyeyim bize yakışmıyor. Bu durum benim düşüncelerime ters düşüyor.”

Karaburun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Latif Ok da çağrı metnindeki ifadelerin değiştirilmesi için uzun süre önce görüştüklerini ancak Karaburun Bilim Kongeresi Düzenleme Kurulunun “direttiğini” dile getirdi. Ok, “Burası küçük yer. Salonlarımız belediyenin. Başka yerde bunu yapma şansları yok. Belediye buna hiç bir şekilde destek vermiyor. Bu ibare olduğu müddetçe bu iş olmaz” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7607
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Karaburun Bilim Kongresi düzenleyicilerinden ikinci açıklama

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat