26 Temmuz 2023, Çarşamba - 17:06

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kariyer Gemisi bu hafta iki kaptanla yol aldı

Tarih: 22 Mart 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 166

Kariyer Gemisi bu hafta Şölen Yücel ve Didem Mollaoğlu’nu konuk etti. Yücel ve Mollaoğlu, kariyerlerindeki değişimleri ve gezginlik anılarını anlattılar.

Kariyer Gemisi bu hafta Şölen Yücel ve Didem Mollaoğlu’nu konuk etti. Yücel ve Mollaoğlu, kariyerlerindeki değişimleri ve gezginlik anılarını anlattılar.

Bu hafta İLEF’te Kariyer Gemisi’nin konukları 2004 ve 2001 Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunları Şölen Yücel ve Didem Mollaoğlu oldu. Moderatörlüğünü İletişim Birimi Sorumlu Öğretim Görevlisi Hatice Kurt’un üstlendiği etkinlikte, açılış konuşmasını Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin yaptı. Prof. Dr. Keskin, düzenlenen buluşmanın şimdiye kadar yapılan kariyer gemilerinin en yoğun katılımlısı olduğunu dile getirdi.

Mollaoğlu: Kariyer Gemisi nasıl batırılır onu anlatacağım

Etkinliğin ilk sunumunda, kariyerine kurumsal iletişimci olarak başlayan ve gezgin olarak devam eden Didem Mollaoğlu, “Kariyer gemisine kaptan olarak geldim fakat bugün kariyer gemisi nasıl batırılır onu anlatacağım” dedi. Önemli bir şirkette çalışırken hayalini kurduğu dünya seyahatini yapmaya karar verdiğini belirten Mollaoğlu, işten aldığı tazminatla Asya seferine başladı. Bu süreci, “Hayalini kurduğun şeyi yapmak çok zormuş. İlk başta çok korktum. Elimde tek yön biletim, belli olmayan bir rotam vardı. İlk defa kendimi boşluğa bıraktım” sözleriyle anlattı. Seyahati boyuncu yaşadığı deneyimlerin kişiliğinde olumlu değişimlere yol açtığını anlatan Mollaoğlu, İLEF’lilere dünyayı keşfetmeyi önerdi.

Yücel: Reklamcıdan ‘sırt çantalıya’ dönüştüm

Etkinliğin devamında söz alan Şölen Yücel, dünya turuna karar verme sürecini hayallerinin değişimiyle alakalı olduğunu söyledi. Uluslararası işlere imza atmanın en büyük hayali olduğunu belirten Yücel, “Bunu gerçekleştirdikten sonra hayalim seyahat etmeye döndü. Böylece reklamcıdan ‘sırt çantalıya’ dönüştüm” dedi. Yazarlık, reklamcılık, çevirmenlik gibi pek çok mesleği yapan Yücel, günümüzdeki yaşam süresinin tek kariyer için çok uzun olduğunu dile getirdi. Gülümsemenin ortak dil olduğunu da dile getiren Yücel,  “Gülümsediğiniz zaman kalbin kapıları açılıyor. İçten bir gülümseme her dilde aynı anlama gelir. İngilizce bilmeyen birçok insanla bu yöntemle anlaştım” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22246
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kariyer Gemisi bu hafta iki kaptanla yol aldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat