15 Temmuz 2023, Cumartesi - 03:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kariyer gemisi yeni kaptanıyla yola devam ediyor

Tarih: 27 Eylül 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 170

İLEF’te, geçen yıl başlayan Kariyer Gemisi etkinliği bu yıl da yeni kaptanlarıyla yola devam ediyor.

Öğrenciler ve mezunlar arasındaki etkileşimi artırmak ve tecrübe aktarmak amacıyla yapılan Kariyer Gemisi’nin bu yılki ilk konuğu, 2004 yılında İLEF Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olan Armağan Pekkaya oldu. İletişim Birimi tarafından düzenlenen etkinlikte Pekkaya, reklam, belgesel ve sinema alanındaki deneyimlerini ATK dersliğinde öğrencilerle paylaştı.

“Cebeciden uzak kalmayın”

Üniversite hayatından bahseden Pekkaya, “Hala Cebeciyle, Kızılayla bağımız devam ediyor, buradaki birçok esnafı tanıyorum. Siz de Cebeci’den uzak kalmayın. Gazetecilik de yapacak olsanız, televizyoncu da olsanız, sinemacı da olsanız bu altyapı da size çok şey öğretiyor” dedi.

“Ödül avcılığı yaparak ödül alınmaz”

Mesleğe okula başladığı ilk sene adım atan Pekkaya, bu süreci şöyle aktardı;

“Engelli bir kız kardeşim var, onu iyileştireceğimi düşünerek doktor olmak istiyordum ancak olamadım. Bazı hocalarımın tavsiyesiyle bu meseleyi ifade edebileceğim Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü tercih ettim ve okula geldikten 3 ay sonra kardeşimin filmini yaptım. Okula başlamamın 5. ayında ise Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Dışarıda olmak’ adlı eserle En İyi Belgesel dalında ödül kazandım.”

Altın Portakal Film Festivali’nde ödül alan eserinin kurgu sürecinin bir buçuk ay sürdüğünü belirten Pekkaya “Hem acemiliğimizden hem de ince çalışmamızdan dolayı kurgu dönemi uzun sürdü. Sonradan öğrendik ki bu işler böyle kolay olmuyormuş, ödül avcılığı yaparak ödül alınmıyormuş” dedi. Altın Koza Film Festivali’ndeki konuşmasını hatırlatan deneyimli yönetmen “ Bu konuşmayı öğrenciyken Cebeci’de yaptığımızda polis gelip bizi döverdi. Bu lafları size ödül verilen kürsüde söyleyince sizi alkışlıyorlar çünkü bu lafları söylemenize imkan tanıyan bir eseriniz var.” sözleriyle öğrencilik yıllarındaki durumuna dikkat çekti.

Etkinlik Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin ve İletişim Birimi sorumlusu Öğr. Gör. Hatice Kurt tarafından teşekkür belgesinin takdim edilmesiyle sonlandı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24803
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kariyer gemisi yeni kaptanıyla yola devam ediyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat