14 Temmuz 2023, Cuma - 19:50

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Karşıyaka Türk Telekom’u rahat geçti, liderliği kaptı

Tarih: 01 Mart 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 76

ING Basketbol Süper Ligi’nin 21’nci haftasında Türk Telekom Basketbol, zirvenin ortağı Pınar Karşıyaka’yı ağırladı. Başkent ekibi evinde 77 – 62 skorla yenilerek ligdeki 11’nci mağlubiyetini aldı. Karşıyaka ise 15 sayılık farkla aldığı galibiyetle liderliğe yükselerek şampiyonluk iddiasını sürdürmeye devam etti.

ING Basketbol Süper Lig 21’nci hafta karşılaşmalarında ligde 9’ncu sırada yer alan Türk Telekom Basketbol, ligin zirve ortağı Pınar Karşıyaka’yı ağırladı. Karşıyaka’nın başarılı oyunuyla başlayan mücadelede Türk Telekom ikinci çeyrekten itibaren farkı kapatmaya çalışsa da çabası yeterli olmadı. Oyun boyunca farkın tekli hanelere zaman zaman indiği maçta, Karşıyaka rahat bir galibiyet alarak şampiyonluk iddiasını sürdürmeye devam etti.

Ankara Spor Salonu’nda saat 15.15’te başlayan mücadeleye taraftarların ilgisi yoğundu. İzmir takımı Karşıyaka’nın başarılı atışlarıyla başlayan birinci çeyrekte Jordan Daniel Morgan, attığı 8 sayı ile takımının birinci çeyreği dört sayı farkla önde bitirmesinde önemli rol oynadı. Türk Telekom, çeyreğin son saniyelerinde yakaladığı serbest atışlar ile farkı kapatmaya çalışsa da yeterli olamadı ve ilk çeyrek Pınar Karşıyaka’nın 16 – 12 üstünlüğüyle sona erdi.

Türk Telekom, ikinci çeyrek boyunca kullandığı birçok serbest atışla arayı kapatmaya çalışsa da İzmir takımı Türk Telekom’un öne geçmesine izin vermedi. Amadou Amath Garvey M Baye ve Tony Crocker’ın başarılı üçlük atılarıyla farkı 12’ye çıkaran Pınar Karşıyaka, başarılı oyununa ikinci çeyrek boyunca devam etti. Üçüncü çeyreğin sonlarına doğru hızlı bir geri dönüş yapan Türk Telekom, Kyle Gregory Wiltjer ve Metin Türen’in attıkları başarılı üçlüklerle farkın 3’e inmesini sağladı. Türk Telekom, çeyreğin son saniyelerinde kazandığı serbest atışlar sayesinde farkı 3’te tutsa da Karşıyaka üstünlüğünü korumayı başardı ve üçüncü çeyreğe 36 – 33 skoru ile girdi.

Üçüncü çeyreğe yüksek moralli başlayan Türk Telekom, başarılı oyununu çeyrek boyu sürdürdü. Karşıyaka, üstünlüğünü korumak için savunmasını arttırırken Tony Crocker, 7’nci dakikada bastığı smaçla tribünlerden alkış topladı. Çeyreğin bitmesine 4 dakika kala Kyle Gregory Wiltjer’ın üçlüğüyle farkı 6’ya indiren Başkent takımı, taraftarının da desteğiyle Karşıyaka’ya zor anlar yaşattı. Türk Telekom, Metin Türen’in çeyreğin bitimine 2 dakika kala bastığı smacıyla tribünleri ayağa kaldırırken Karşıyaka ise bulduğu fırsatları sayıya çevirerek üstünlüğünü korumayı bildi ve üçüncü çeyreği 57 – 45 skorla bitirdi.

İki takımın da mücadelelerini arttırdığı son çeyrekte tribünler kıran kırana bir oyun seyretti. Karşıyaka, James Metecan Birsen’in çeyreğin henüz başındayken attığı başarılı üçlükle farkı 13’e çıkardı. Türk Telekom ise bulduğu fırsatları değerlendirmeyi bildi ve farkı … kadar geriletti. Karşıyaka attığı üçlüklerle farkı ikili hanelerde korumayı bildi ve maçın galibi oldu. Karşıyaka’nın 15 sayı farkla kazandığı maçın sonucu 77 – 62 oldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27137
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Karşıyaka Türk Telekom’u rahat geçti, liderliği kaptı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat