16 Temmuz 2023, Pazar - 14:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kasım ayında 29 kadın cinayeti, 10 şüpheli kadın ölümü

Tarih: 03 Aralık 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 90

Kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığı ülkemizde geçen ay 29 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 10 kadın da şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

İstanbul Sözleşmesi’nin (6284 Sayılı Kanun) uygulanmadığı her gün onlarca kadın erkekler tarafından öldürülüyor. Yasanın etkin uygulanmaması sonucunda katil erkekler kadın şiddetine ve cinayetine devam ediyor. Ayrımcılığa ve eşitsizliğe toplumun her alanında maruz bırakılan kadınlar, yasanın etkin kullanılmaması sonucu öldürülmeye devam ediyor.

Geride bıraktığımız Kasım ayında erkekler tarafından 29 kadın cinayeti işlendi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun açıkladığı Kasım ayı raporuna göre 10 kadın da şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Öldürülen 29 kadının 10’u evli olduğu erkek, 5’i birlikte olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 4’ü eskiden evli olduğu erkek, 2’si akraba, 2’si babası, 1’i kardeşi, 1’i oğlu, 2’si tanıdık birisi tarafından katledildi. Rapora göre öldürülen kadınların 25’inin koruma kararının olup olmadığı bilinmezken; yalnızca 8 kadının polis şikayeti, boşanma başvurusu, uzaklaştırma veya koruma kararı gibi adli başvurusu olduğu biliniyor.

Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü

Geride bıraktığımız ay öldürülen kadınların yüzde 69’u evlerinde öldürüldü. Kadınların 20’si evinde, 4’ü sokak ortasında, 3’ü iş yerinde, 1’i de arazide öldürüldü, 1’inin öldürüldüğü yer ise tespit edilemedi. Öldürülen 29 kadından 15’inin neden öldürüldüğü ise henüz bilinmezken, 1’i ekonomik, 13’ü de boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

Çalışma hayatından uzak bırakılan kadınlar şiddete ve kadın cinayeti tehditlerine karşı korunmasız hale getiriliyor. Rapora göre, öldürülen 29 kadının 5’i bir iş yerinde çalışıyor ve 24 kadının çalışma durumu bilinemiyor.

Kadınları öldüren erkeklerin isimleri şöyle:

Ergin A., Anıl Kahraman, Gültekin Ç., Can B., Adem Ö., Erol Hakver, Mehmet P., Ramazan T., Alper Gül, Veysel Özkan, Mustafa Kocabıyık, Erdem D., Seyfullah K., İ.Z.,Volkan Erdem, Taner Şahin, Hasan A., Ercan Ö., Gencel Kıltepe, Hayrettin Görgülü, Serkan Uluz, Emrah T., Sebahattin Öztürk, Hakan Özkan, Onur Acar, M.E.K.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29753
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kasım ayında 29 kadın cinayeti, 10 şüpheli kadın ölümü

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat