1 Kasım 2024, Cuma - 10:27

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Kertenkele” 31 yıl aradan sonra tekrar bir araya geldi

Tarih: 17 Kasım 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 292

Oğuz Tunç’un çalıştırdığı Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu (BYYO) Tiyatro Topluluğu’nun 21 Mayıs 1988’de sergilenen “Kertenkele” oyununun ekibi, dün 31 yıl aradan sonra buluştu.

Türkiye’de ilk kez, oyuncu ve yönetmen Oğuz Tunç’un çalıştırdığı BYYO Tiyatro Topluluğu tarafından 21 Mayıs 1988’de sergilenen ‘Kertenkele’ oyununun ekibi dün tekrar bir araya geldi. Mezunlar ile öğrencileri buluşturan Kariyer Gemisi kapsamında İLEF’e konuk olan ekip, anılarını ve tecrübelerini paylaştı. Ayrıca oyunun yarım saatlik bir video gösterimi de gerçekleşti.

Dün Saat 14.30’da Ahmet Taner Kışlalı Sanatevinde başlayan etkinliğin moderatörlüğünü ekip oyuncularından Ayça Olcaytu İşcen gerçekleştirdi. İşcen, Kertenkele’nin hep andıkları ve önemini kavradıkları bir oyun olduğunu dile getirdi ve tekrar bir araya gelme sürecini şu şekilde anlattı:

“Birkaç ay önce bu oyunla ilgili haberimizin bile olmadığı siyah beyaz fotoğraflara ulaşmak duygularımızı yeniden hatırlattı. Arkasından bir arkadaşımızın evinden oyunun o zaman çekilen kaseti çıktı. Bunun üzerine başka bir arkadaşımız büyük emeklerle o kaseti dijitale aktardı ve altyazı ekledi. Arkasına da toplanma fikrimiz ortaya çıktı.”

Etkinliğe oyunda rol alan, Ayça Olcaytu İşçen, Aykut Çıngır, Elif Feyzoğlu Bozdemir, Esin Doğruer, Halil Demirci, Hüda Çevik, Kemal Bendeş, Murat Özkök, Oğuz Tunç, Satı Yıldırım Ataoğlu, Soner Sevgili, Şengül Samancı Döner, Şerif Mercan, Şerife Arslan, oyunu videoya alan Türkay Koç, oyunun fotoğraflarını çeken Murat Erün ve oyunun yönetmeni Oğuz Tunç katıldı. Katılımcılar, oyunun kendilerine ve kariyerlerine kazandırdıklarını anlattı.

Oğuz Tunç: “Bu oyun yaşayarak ortaya çıktı”

Oyunun yönetmeni Oğuz Tunç, oyunun çalışma sürecinde okulda yatıp kalkmaya başladığını ifade ederek, büyük bir emek sonucu ortaya çıktığını dile getirdi. “Hayatlarında ilk kez sahneye çıkacak öğrencileri çalıştırdığım için onlar hem tiyatroyu hem de bir oyun nasıl çalışır, bunu öğretmek zorundaydım” diye konuşan Tunç, diksiyon ve dramaturji dersleri verdiğini söyledi. Hazırlık sürecini, “Oyunun araştırmasını yaparken tiyatro tarihini de çalıştık, oyunun geçtiği döneme ilişkin kitaplar da okuduk. Eski eserler müzesini geçtik, dönemin araç gereçlerine baktık” sözleriyle anlattı. Oyunun büyük bir emek sonucu ortaya çıktığını söyleyen Tunç, “Arkadaşlar kendilerini bu oyuna çok verdiler, yaşayarak yaptılar. Hem çalıştık, hem eğlendik, hem öğrendik. Bu oyun yaşayarak ortaya çıktı” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25881
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Kertenkele” 31 yıl aradan sonra tekrar bir araya geldi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Eskişehirli kadın çiftçiler, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Ankara’daydı

Eskişehirli kadın çiftçiler, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutladı. Anıtkabir’i ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent Kalkınma Projesi’ni ziyaret eden çiftçiler, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yapılan forumda kürsüden seslendi: “Çiftçi doğduk, çiftçi öleceğiz.”

Kapat