26 Temmuz 2023, Çarşamba - 09:56

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kore Gazisinin oğlu Prof. Dr. Kumbasar’dan İLEF’e teşekkür ziyareti

Tarih: 07 Mart 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 323

Babası Kore gazisi olan Prof.Dr. Hakan Kumbasar, koresavasiveizleri.com sitesi fikrinin hayata geçirilmesine yardımcı olan Öğr.Gör. Mehmet Sobacı ve İLEF öğrencisi Gökay Gürbüz’ü İLEF’te ziyaret etti.

Kore Gazisi Albay Cihan Kumbasar’ın oğlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kumbasar, içeriğini hazırladığı koresavasiveizleri.com sitesine verdikleri destek nedeniyle İLEF Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Mehmet Sobacı ile İLEF öğrencisi Gökay Gürbüz’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Dekan Prof. Dr. Abdülrezak Altun da sitenin altyapısı ile tasarımını hazırlayan Sobacı ve Gürbüz’e birer teşekkür belgesi verdi.

Ziyaret sırasında Kumbasar, Kore Savaşı ile ilgili bilgi ve belgelerin bir araya toplandığı sitenin amacından bahsetti. Kumbasar “Dünya barışı fikrinin yanı sıra siteyi Kore Gazilerimiz için kurduk. Sitenin amacı tarihteki bu önemli olayı unutmamaktır. Türkiye, Kore Savaşında önde gelen destekçilerinden biri olmuştur. Ne yazık ki çoğu kişi hala Türkiye’nin o yıllarda nerede olduğunu ve ne mücadeleler verdiğini bilmemektedir” dedi. Kumbasar birçok Kore Gazisinin hala madalya alamadığını dile getirerek bunun için Meclis’in bir yasa taslağı hazırlığında olduğunu söyledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21899
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kore Gazisinin oğlu Prof. Dr. Kumbasar’dan İLEF’e teşekkür ziyareti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat