22 Temmuz 2023, Cumartesi - 00:07

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İlk gündem korona, en endişeli grup 25-34 yaşındakiler

Tarih: 20 Mart 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 119

Yurttaşlara Türkiye’nin en önemli sorunu soruldu. Koronavirüs salgınının, ekonomi, terör, işsizlik, mülteciler gibi sorunları geçerek, ülkenin en önemli gündemi olarak görüldüğü ortaya çıktı.

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, her ay iki kere hazırlanan Türkiye Raporu’nun son konusu 176 ülkeye sıçrayan Koronavirüs oldu. Araştırmaya katılan yurttaşlara yöneltilen “Türkiye’nin en büyük sorunu nedir?” sorusu üzerine yüzde 39’u Koronavirüs salgınını işaret ederken salgını, yüzde 21 ile ekonomi, yüzde 9 ile terör takip etti. Böylece salgının, dış politika, mülteciler, işsizlik ve hayat pahalılığı gibi diğer başlıkların önüne geçtiği ortaya çıktı.

Türkiye’de Koronavirüs sebebiyle, açıklandığı kadarıyla 4 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı 359’u buldu. Virüsün tespiti için yapılan testler ülke genelinde binleri bulmuşken, uzmanlar sayının artacağı yönünde görüş belirtiyor.

En çok endişe duyanlar 25-34 yaş grubu

Rapora göre “Koronavirüsten ne kadar endişelisiniz?” sorusuna yurttaşların yüzde 23’ü “çok endişeliyim” yüzde 29’u “endişeliyim” cevabını verirken “hiç endişeli değilim” ve “endişeli değilim” cevaplarını verenlerin oranı yüzde 29 oldu. Koronavirüs konusunda en çok endişe duyanlar 25-34 yaş aralığındakiler olurken en az endişe duyanlar ise 18-24 yaş aralığındaki kişiler oldu. Yaş gruplarına göre dağılımda 25-34 yaş arası yurttaşların yüzde 55,8’i endişeli olduklarını belirtirken 18-24 yaş arası grupta ise bu oran 44,6 oldu. Koronavirüs salgınının en fazla görüldüğü yaş grubu olan 65 yaş ve üzeri yurttaşların yüzde 51,5’i endişeli olduğunu kaydederken, yüzde 31,7’si endişeli olmadığını belirtti.

Yüzde 49 alınan önlemleri yeterli buluyor

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesinin ardından hükümet, salgının önüne geçebilmek için bir dizi önlemi açıkladı. Açıklanan tedbirler halen tartışılırken, katılımcıların yüzde 49’u hükümetin aldığı önlemleri yeterli bulduğunu kaydetti. “Yeterli bulmuyorum” ve “hiç yeterli bulmuyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 28’de kaldı.

En yanlış bulunan önlem: Süperlig maçlarının iptali

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerden en doğru bulunanı yüzde 43,5’lik oranla Avrupa ülkelerinden gelenlerin karantina altına alınması olurken, en yanlış bulunan önlem ise yüzde 46,2 ile Süperlig maçlarının iptali oldu. Okulların tatil edilmesini yüzde 41,3’ü doğru bulurken yüzde 45,1 ise yanlış bir karar olduğunu kaydetti. Diyanet İşleri Başkanlığı kararıyla camilerde ve mescitlerde, özellikle cuma günlerinde, cemaatle namaz kılınmasına ara verilmesini, doğru bulanların oranı yüzde 36,6 olurken, yanlış bulanların oranı ise yüzde 45,7 olarak gerçekleşti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27520
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İlk gündem korona, en endişeli grup 25-34 yaşındakiler

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat