2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:17

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Köy evlerinin duvarlarını resimleriyle süslüyor

Tarih: 05 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 223

İzmir’in Çeşme ilçesindeki Germiyan köyünde çobanlık ve çiftçilik yapan 54 yaşındaki Nuran Erden, 1.5 yıldır köy evlerinin duvarlarına resim çiziyor. BYYO Derneği, Erden’e İlef’e bir baykuş resmi çizmesini teklif edecek.

İzmir’e bağlı Germiyan Köyü’nde geçimini çiftçilik ve çobanlık yaparak sağlayan 54 yaşındaki Nuran Erden, köyde bulunan evlerin duvarlarını çeşitli resimler yaparak süslüyor.  İlk resimlerini kafesinin tahta sandalyelerine çizerek, resme başlayan Nuran Erden, ilgi üzerine evlerin duvarlarını tuval haline getirdi. Köydeki işlerini hallettikten sonra, duvarlara resim çizdiğini belirten Erden, “Evlerin içi köylülerin ama duvarları benim. Yaptıklarımın beğenilmesi beni mutlu ediyor” dedi.

nuran-erden-ic

Halı tezgâhından köy duvarlarına uzanan yol

Çocukluğundan beri resme büyük tutkuyla bağlı olduğunu anlatan sokak sanatçısı Erden, lise eğitiminden sonra meslek yüksekokulunda halı dokumacılığı eğitimi aldığını söyledi. Halı dokumacılığı eğitiminden sonra, boş kâğıtlara çizdiği resimleri halı tezgâhına taşıyan Erden, annesinin ölümünün ardından köyde evinin bahçesine kafe açmaya karar verdiğini söyledi.

Kafesinde çiçeklerin motiflerini işlediği tahtadan yaptırdığı sandalyeleri kullanan Erden, sandalyeye çizdiği motiflerin beğenilmesiyle, kendi evinin duvarlarına, daha sonra komşularının evlerinin duvarlarına da çiçek motifleri ve içinden geldiği gibi resimler yaptığını kaydetti. Köylüler ve ziyarete gelenlerin hayran kaldığı duvar resimleri sosyal medyada paylaşması üzerine Erden, kısa sürede sokak sanatçısı olarak tanınmaya başladı.

 “İlef’e de baykuş çiz” isteği

Yeni kurulan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi B.Y.Y.O. Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SBF BYYO DER) Başkanı Turgay Gürses, 15 Ekim günü İzmir’de B.Y.Y.O (İLEF) mezunları buluşmasında Nuran Erden’i ziyaret edip, çalışmaları hakkında bilgi alacaklarını belirtti. Erden’i onur üyesi olarak derneğe üye edeceklerini söyleyen Gürses, Erden’in kabul etmesi halinde İLEF’in bir duvarına baykuş çizmek için davette bulunacaklarını dile getirdi.

nuran-erden

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12254
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Köy evlerinin duvarlarını resimleriyle süslüyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat