30 Temmuz 2023, Pazar - 13:59

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Küçük Kara Balıklar’ın yönetmenleri İLEF’teydi

Tarih: 30 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 105

Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor!” temalı etkinliklerine devam ediyor. Bugün Küçük Kara Balıklar filmi izlendi, filmin yönetmenleriyle söyleşi yapıldı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor!” temalı etkinliklerine devam ediyor. Bugün saat 16.00 – 18.30 arasında Mahmut Tali Öngören Sinema Salonunda, Ezel Akay, Cem Terbiyeli, Önder İnce, Haluk Ünal ve Serpil Güler’in yönetmeni olduğu Küçük Kara Balıklar filmi izlendi, filmin yönetmenlerinden Haluk Ünal ve Serpil Güler’le söyleşi yapıldı.

DSC_0027

Fotoğraf: Müge Helin Deviren

“Bu belgesel batıya bir şey göstermek için çekildi”

Film gösterimin ardından etkinliği düzenleyen Eğitim-Sen’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Haluk Ünal, filmin neden Kürtçe çekilmediği sorusunu şöyle cevapladı: “Biz bu belgeseli Türkler için yaptık. Kürtlere anlatabileceğimiz bir şey yok, bu belgesel batıya bir şey göstermek için çekildi.”

Belgeselin çekimi sırasında teknik olarak bir problem yaşamadıklarını söyleyen Serpil Güler, Çözüm Sürecinin işlerini kolaylaştırdığını belirtti. Güler şöyle devam etti: “Kamerayı, mikrofonu tuttuğunuzda herkesin anlatacağı çok şey var. Fakat bu olayların batıda görülmemesi canlarını sıkıyordu, onlara güven ortamı oluşturarak belgeseli çektik.”

Etkinlik, soru – cevap bölümünü ardından sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8092
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Küçük Kara Balıklar’ın yönetmenleri İLEF’teydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat