14 Temmuz 2023, Cuma - 19:50

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kulüpler, liglerin başlatılmasına tepkili

Tarih: 11 Mayıs 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 83

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in liglerin Haziran ayında yeniden başlayacak açıklamasına Süper Lig kulüplerinden tepki geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, covid-19 salgını nedeniyle iptal edilen futbol müsabakalarının 12-13-14 Haziran tarihlerinde seyircisiz olarak tekrar başlayacağını açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından Süper Lig’de mücadele eden Fenerbahçe, Hes Kablo Kayserispor, İttifak Holding Konyaspor, Yeni Malatyaspor, Sivasspor ve Çaykur Rizespor’dan tepki geldi.

Fenerbahçe: “Zincirleme şekilde bulaşı riski var”

İnternet sitesinden açıklama yayımlayarak konuyla ilgili görüşlerini belirten Fenerbahçe kulübü, maçlar oynanırken ve antrenman süreçlerinde bulaşı riskinin zincirleme şekilde bulunduğunu belirtti. Yapılan açıklamada TFF yetkililerinden tatminkâr cevaplar beklediklerini açıklayarak;

  • Liglerimizin başladığı hafta itibariyle bir oyuncu, antrenör ya da takım idari kadrosuna dahil olan bir kişide virüse rastlanması halinde atılacak adımlar nasıl olacaktır?
  • Herhangi bir şekilde virüs ile enfekte olmuş sporcunun takımı ve o takımın son iki haftada oynadığı tüm rakipleri 14 günlük karantina sürecine dâhil olacaklar mıdır?
  • Bu süreçte ilgili takımların oynayacağı müsabakaların akibeti ne olacaktır?
  • Tüm bunların yanı sıra, maçların oynanmaya başladığı hafta itibariyle bir sporcu ya da spor adamının virüs ile enfekte olması halinde belki de kariyerini etkileyecek düzeyde kalıcı hasar ile karşı karşıya kalma ihtimali bulunmaktadır. Böyle bir durumun hukuki sorumluluğu hangi kurum ve kişilerde olacaktır?

Sorularını yönelterek, “Ligler tekrar başlamadan önce böyle bir durumun hukuki sorumluluğunun hangi kurum ve/veya kişilerde olacağı netleştirilmelidir” açıklamasında bulunuldu.

Kayserispor: “Liglerin başlaması büyük risk”

Hes Kablo Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı liglerin 12 Haziran’da tekrar başlayacak olması ile ilgili “12 Haziran insanların tokalaşıp, kucaklaşabileceği bir tarih olacaksa biz varız ve hazırız. Aksi takdirde ne futbolcumuzun ne malzemecimizin, ekibimizdeki hiç kimsenin hayatı ile oynamayız” açıklamasında bulundu. Asbaşkan Mustafa Tokgöz ise liglerin başlamasının büyük bir risk taşıdığını söyledi.

Konyaspor: “Futbolcular mutlaka ikna edilmeli”

İttifak Holding Konyaspor, Özdemir’in yaptığı açıklamaya resmi sitesinden yaptıkları açıklama ile tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Yaşanacak herhangi olumsuz bir vakada doğabilecek her türlü maddi manevi sorumluluğu kim üstlenecek?” sorusu yöneltirken, teknik heyet ve tüm oyuncu gruplarını tatmin edecek bir çözüm yolu bulunmasını ve futbolcuların mutlaka ikna edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Yeni Malatyaspor: “Temaslı oyun için sosyal mesafe nasıl uygulanacak?”

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada sahadaki futbolcuların futbola konsantre olmasının kolay gözükmediğini söylerken, “Burada mevzu bahis olan insan sağlığı. Temaslı bir oyun için sosyal mesafeden bahsediliyor. Bunu nasıl yapacak sahadaki futbolcu? Akıl alır bir durum değil” dedi. Düşüncelerinin liglerin başlaması için en doğru zamanı beklemek olduğunu söyleyen Gevrek, “Biz lig başlamasın demiyoruz, doğru zamanda başlasın diyoruz. Birkaç kulüp değil, kulüplerin geneline yakını bu süreçte liglerin başlatılmasına sıcak bakmıyor” açıklamasını yaptı.

Sivasspor: “Şimdi çok vaka var oynatmak istiyorlar”

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, futbolcularının yüzde 80’inin tedirgin olduğunu belirterek tarihin yanlış olduğunu vurguladı. Çalımbay, “Yüzlerce sporcu ve görevliyi en temaslı oyunda bir araya getirmek en büyük yanlışlardan olacak. Birkaç vaka varken ligler iptal oldu şimdi vaka çok ama oynatmak istiyorlar, çok erken başlatıyorlar. Bunun sebebini anlayamıyorum” dedi.

Rizespor: “Karanlık bir yol var”

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal A Spor’a yaptığı açıklamada, maçların başlama tarihinin erken olduğunu söylerken, “Bu sürecin daha ileri götürülmesinin daha iyi olacağı düşüncesindeyim” dedi.  Oyuncuların maç içinde birçok kez temas kurduklarını belirten Kartal, “Bir maçta bir oyuncu yere tükürüyor, birbirleriyle ne kadar temas kuruyor. Gidişatın nereye gittiği daha belli değil, bilemiyoruz. Sağlık Kurulu’nun ne diyeceğini de bilemiyoruz. Karanlık bir yol var, ne zaman aydınlanacağı da belli değil” açıklamalarını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı basın açıklamasında liglerin yeniden başlayacak olması ile ilgili “Bilim Kurulu henüz bu konuyu görüşmedi. Sayın Başkan’la bir görüşmemiz oldu. Özellikle futbol hassas bir konu. TFF özgür iradesiyle karar aldı. Herhangi bir katkıda bulunmak istemediğimizi de iletmiştik. Bundan sonraki sorumluluk da TFF‘nindir. Bakanlık ve Bilim Kurulu olarak bizim herhangi bir öneri yaklaşımımız söz konusu değildir. Hala aynı noktadayız.” Açıklamasını yaptı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/28026
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kulüpler, liglerin başlatılmasına tepkili

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat