17 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kuşlar Ali İsmail’in avuçlarından su içecek

Tarih: 04 Aralık 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 246

Gezi Direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz Eskişehir’de dikilen heykeliyle bir kez daha ölümsüzleşti.

aliismailkorkmaz-heykel

Eskişehir Ali İsmail Korkmaz heykeli (Fotoğraf: Çiydem Dağdeviren)

Gezi Direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz Eskişehir’de dikilen heykeliyle bir kez daha ölümsüzleşti. Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF)’ nin çağrısıyla dikilen heykelin açılışına Korkmaz ailesi ve Gezi direnişinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesinin yanı sıra Eskişehir’ den ve şehir dışından gelen çok sayıda insan katıldı.

Ağabey Korkmaz: “Yine olsa aynı şeyi yapardı”

Ali İsmail’in abisi Gürkan Korkmaz, konuşmasında kardeşini kaybettiğini ancak şimdi milyonlarca kardeşinin olduğunu söyledi. Korkmaz, “Ali İsmail’e tekrar fırsat verebilsek, zamanı geriye alıp o güne geri dönebilsek ve desek ki; ‘o sokağa girme seni darp edecekler’, o bu günleri görüp yine o sokağa girerdi ve derdi ki ben ömrüm boyunca daha iyi bir dünya için çabaladım. Yüz yıl daha yaşasam bu dayanışmayı sağlayamam” diye konuştu.

Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz (Fotoğraf: Çiydem Dağdeviren)

Ali İsmail’in ağabeyi Gürkan Korkmaz (Fotoğraf: Çiydem Dağdeviren)

Korkmaz, “Ali İsmail’in Facebook paylaşımında: ‘Önemli olan sırtının kollanması değildir, arkadaşlarının sırtını kollamaktır’ diye yazdığını hatırlatarak Ali İsmail o gün arkadaşlarının sırtını kollamak için ordaydı. Şimdi de görüyorum ki Ali’nin sırtını kollayan binlerce dostu var” dedi.

Anne Korkmaz: “Heykelin dikilecek deselerdi bizimle alay ederdi”

Avuçlarından kuşların su içebileceği şekilde yapılan heykele ilk suyu annesi Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz döktü. Ardından Anne Korkmaz “Bir gün Ali İsmail’e ‘senin heykelini dikecekler’ deseydik bizimle alay ederdi. Tam 19 yaşında heykeli dikildi. Maalesef çok acılı bir şekilde aldılar elimizden. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Ali İsmail’ in babası Şahap Korkmaz ise “Ali İsmail’im ben, Ali’yim. Ölmedim, ölmeyeceğim. Sana inat yaşayacağım” diye konuştu.

 

Ali Ayvalıtaş: “Biz bir olmadığımız sürece, namussuzlar bizi yönetir”

Gezi Direnişi sırasında öldürülen Mehmet Ayvalıtaş’ ın babası Ali Ayvalıtaş da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizim şehitlerimiz bitmez. Daha dün Pir Sultan’ı dizenler, Madımak’ ı yakanlar, Roboski’yi katledenler, Reyhanlı’da insanlarımızı öldürüp bunların bir kısmı Sünni’ydi diyenler, ülkede yas ilan etmesi gerekirken Amerika’ya kaçanlar, bizi bu şekilde yönetenler biz bir olmadığımız sürece, biz iri olmadığımız sürece gelir bizi yönetir.”

FKF Genel Sekreteri Ercan Bölükbaşı’ da yaptığı konuşmada Ali İsmail’in Facebook’ tan son paylaşımı olan “Korkacaksın, titreceyeceksin, yıkılacaksın adi hükümet” sözünü hatırlatarak “Ali İsmail artık hepimizin kardeşi bu yüzden annesi anamızdır. Ve anam üzülmesin ki hepimiz söz veriyoruz mücadelemizi büyüterek devam ettireceğiz”  dedi.

Heykelin açılışın ardından Grup Melez, Ozbi ve Boğaziçi Caz Korosu konser verdi. Gruplar, şarkılarını “haksız yere yaşamını yitiren tüm güzel çocuklar için” söylediklerini belirtti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2845
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kuşlar Ali İsmail’in avuçlarından su içecek

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat