23 Temmuz 2023, Pazar - 14:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Madunların Medyası Konferansı’nda ikinci gün başladı

Tarih: 29 Mayıs 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 120

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde (İLEF) düzenlenen Madunların Medyası Konferansı’nın ikinci günü saat 11.00’da “Güncel Sorunlar-2” paneliyle başladı.

Moderatörlüğünü İLEF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Atılgan’ın yaptığı panele, Evrensel gazetesinden Fatih Polat, Agos gazetesinden Zakarya Mildanoğlu, Yol TV ‘den Vedat Kara ve Özgür Gündem’den Hüseyin Aykol konuşmacı olarak katıldı.

Polat: “İşçi sınıfı adına gazetecilik yapanlar güçlü duruşa sahip olmalı”

Kendisi de İLEF mezunu olan Polat, kendi döneminin şartlarının bugüne kıyasla daha zor olduğunu dile getirdi. Evrensel gazetesinin yayın politikalarından bahseden Polat, Evrensel gazetesinin işçi gazetesi olduğunu ve kendisini emekten yana tutan işçinin sesi olduğunu vurguladı. Polat ayrıca işçi sınıfı adına gazetecilik yapanların tüm sorunlara karşı güçlü bir duruşa sahip olması gerektiğini belirtti. Gazeteciliğin pratikte 5N1K olarak düşünüldüğünü vurgulayan Polat, Evrensel gazetesinin altı dolmamış başlıklardan ve gerçekliği belli olmayan haberlerden uzak durduğunu söyledi. Son olarak Polat, İLEF’in diğer üniversiteleren farklı olarak bu tip konferansları yapabilmesinin önemine değindi.

Madunlar 2.gün 11-13 arası Kadir-Cansu (135)

Fotoğraf: Kadir Akpınar

Zakarya Mildanoğlu: “Türkler ve Kürtler Ermenileri Tanımıyor”

Ermeni basın ve yayın tarihini çeşitli görsellere başvurarak anlatan Mildanoğlu, Türklerin ve Kürtlerin Ermenileri tam olarak tanımadığını vurguladı. Bunun devletin ve ana akım medyanın suçu olduğunu söyleyen Mildanoğlu, Ermeni tarihinde 4 kırılma noktasının yaşandığını vurgulayarak ilk Ermenice gazetelerin, kitapların Hindistan’da çıktığını aktardı. Mildanoğlu son olarak Hrant Dink cinayeti sonrasında gönüllü olarak Agos gazetesinde çalışmaya başladığını ve 3 yıl boyunca Agos gazetesine destek amaçlı köşe yazarlığı yaptığını söyledi.

Hüseyin Aykol: “Sektör için pratik bilgi yetersiz”

Hüseyin Aykol, ana akım medyaya karşı sektörün içinde yer almanın psikolojik ve fiziksel olarak kolay olmadığını belirtti. Aykol, gençlerin teorik bilgileri okullarda aldığını ancak sektör için pratik bilgilerinin yetersiz kaldığını vurguladı. Gazetenin geçmişinde üç-beş bin tiraj ile elli bin tiraja yükseliş öyküsünü zorlu geçtiğini belirten Aykol, Özgür Gündem’e toplamda 486 dava açıldığını bunlardan yirmi tanesinde çalışanların toplamda 147 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Son olarak her manşette taraflı olduklarını sözlerine ekleyen Aykol, taraflarının daima halktan yana olduğunu dile getirdi.

Vedat Kara: “Devlet Alevileri görmüyor”

Konferansın son konuşmacısı Vedat Kara, Yol TV’nin bir Alevi kanalı olduğuna, yayın politikasının diğer kanallara göre daha farklı işlediğine ve alınan kararlara Alevi örgütlerinin katıldığına değindi. Yol TV’nin ayrımcılığa karşı, belli bir siyasi görüşü olan, demokrat bir Alevi kanalı olduğunun da altını çizdi. Alevilerin seslerini duyurmak için önce dergilere, sonra da kitlelere ulaşmak için televizyonlara başvurduğunu söyleyen Kara, fazla ilerleyemeyen kanallar açılıp kapandıktan sonra Avrupa Alevi Konfederasyonu tarafından Yol TV’nin kurulduğunu ve burada Alevi sorunlarının tartışıldığını söyledi. Son olarak Kara, alternatif medyanın sesi duyulmayanların sesini duyurmak için ortaya çıktığını dile getirdi.

Konferansın üçüncü oturumuna geçilmeden önce bir saatlik öğle arası verildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7003
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Madunların Medyası Konferansı’nda ikinci gün başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat