17 Temmuz 2023, Pazartesi - 11:29

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Mağara: Bakış açınız, perspektifiniz altın bileziğiniz olacak

Tarih: 13 Ekim 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 112

“Kariyer Gemisi” etkinliklerinin ilki, İLEF mezunlarından fotoğrafçı Fethi Mağara’nın katılımıyla yapıldı. Etkinlikte reklam fotoğrafçılığı ve alanın incelikleri konuşuldu.

Öğrenciler ve mezunlar arasındaki etkileşimi arttırmak amacıyla yapılacak “Kariyer Gemisi” etkinliklerinin ilki dün, İLEF mezunlarından fotoğrafçı Fethi Mağara’nın katılımıyla yapıldı.  Kurumsal İletişim Birimi tarafından “Kariyer Gemisi #001 Kaptan Fethi Mağara ile Sefere Çıkıyor” başlığıyla yapılan etkinlikte, 2004 yılında Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olan Mağara, alandaki deneyimlerini ATK dersliğinde öğrencilerle paylaştı.

Etkinliğin açılış konuşmasını İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun yaptı. Altun, bir dizi şeklinde yapılacak “Kariyer Gemisi” etkinlikleriyle farklı alanlarda çalışan İLEF mezunları ile öğrencileri tanıştırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

“Sektörde mutlaka bir İLEF’liye rastlayacaksınız”

Altun’un konuşmasının ardından sözü Fethi Mağara aldı. 14 yılı profesyonel olmak üzere 18 yıldır fotoğraf çektiğini ifade eden Mağara, ağırlıklı olarak mobilya, mimari ve yemek fotoğrafları üzerine çalıştığını belirtti. Birinci sınıfta iken İLEF’in eski hocalarından Atila Cangır tarafından verilen “Temel Fotoğrafçılık” dersinden kaldığını, bu süreçte Fotoğraf Atölyesi’ne gitmeye başlayarak fotoğrafa ilgisini arttırdığını söyledi. Mağara, son sınıfa geldiğinde yaşamını fotoğraf çekerek sürdürmek istediğine karar verdiğini, bu sırada bir İLEF mezunu vasıtasıyla bulduğu stajla alana girdiğini belirtti. “Sektörde mutlaka bir İLEF’liye rastlayacaksınız” diyen Mağara, “çırak” olarak başlamanın avantajlarına değindi.

Bir mobilya fotoğrafı set arkasını gösteren Mağara, bir fotoğraf çekiminin oluşum evrelerine değindi. Mobilya çekimlerinin en yüksek bütçeli çekimler olduğunu, ekibin ise projenin büyüklüğüne göre şekillendiğini belirtti. İnsanların fotoğraf makinesine ve çekime odaklandığını, arkasındaki süreci görmezlikten geldiklerine dikkat çeken Mağara, alanda diğer insanlardan ayrılmanın yolunu “Bakış açınız, perspektifiniz altın bileziğiniz olacak”sözleriyle açıkladı. Set tasarımı, renk teorisi ve ışık kullanımı üzerine çalışmanın önemini vurgulayan Mağara, makineye atfedilen değerin önemsizliğini ise “2 bin TL ile 100 bin TL’ye satılan iki fotoğraf makinesi arasındaki fark çıplak gözün göremeyeceği kadar düşük” sözleriyle hatırlattı.

Reklam fotoğrafçılığının moda, mimari, gıda ve ürün fotoğrafçılığı olarak dörde ayrıldığını belirten Mağara, çeşitli çalışmalarından örnekler gösterdi. Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından sona erdi. Son olarak, Mağara’ya Prof. Dr. Fatih Keskin tarafından bir teşekkür belgesi takdim edildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19682
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Mağara: Bakış açınız, perspektifiniz altın bileziğiniz olacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat