15 Temmuz 2023, Cumartesi - 16:40

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Mahmut Makal Kocatepe’den son yolculuğuna uğurlandı

Tarih: 12 Ağustos 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 196

Cuma günü hayatını kaybeden Köy Enstitülü eğitimci ve yazar Mahmut Makal için bugün Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Makal’ın cenazesi, buradaki törenin ardından Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi.

Cuma günü hayatını kaybeden, köy edebiyatının kurucularından eğitimci ve yazar Mahmut Makal, bugün öğle namazına müteakip Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka mezarlığına defnedildi.

Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilii Gamze Akkuş İlgezdi, Uşak Köy Enstitülüler Derneği Ankara Şubesi, Eğitim Sen Genel Merkezi, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı da birer çelenk gönderdi. Oğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Makal ve ailesi taziyeleri kabul etti.

Mahmut Makal’ın cenazesine CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, çok sayıda yazar, gazeteci, katıldı. Arkadaşları, okurları ve sevenleri kısa birer konuşma yaparak Makal’ın kişisel yaşamlarındaki ve edebiyat dünyasındaki öneminden bahsettiler.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19243
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Mahmut Makal Kocatepe’den son yolculuğuna uğurlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat