26 Temmuz 2023, Çarşamba - 04:45

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Maskesiz sokağa çıkmak 13 ilde yasaklandı

Tarih: 14 Mayıs 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 141

Koronavirüs karşı alınan önlemler gereği Türkiye genelinde market, pazaryeri, toplu taşıma gibi alanlarda uygulanan maske takma zorunluluğu 13 il için hıfzıssıhha kurulları tarafından alınan kararla tamamen zorunlu hale getirildi.

Korona virüse karşı önlem olarak Bilim Kurulu’nun ve uzmanların sıkça dikkat çektiği maske takılması ihtiyacı, tüm ülkede pazaryeri, market ve toplu taşımada zorunlu tutulmuştu. On üç ildeki hıfzıssıhha kurullarınca alınan karar sonucu vatandaşların dışarı çıktığı zaman maske takması zorunlu hale geldi.

Sokağa çıkma yasağı kaldırılan üç ile de yasak geldi

Aralarında geçtiğimiz haftasonuna kadar haftasonları sokağa çıkma yasağı olan Aydın, Denizli ve Muğla’nın da içinde bulunduğu on üç il ise şöyle:

Karabük, Kayseri, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Rize, Kastamonu, Muğla ve Uşak.

Bu illerin yanı sıra Gaziantep, İzmir, Adana gibi kentlerde de insan yoğunluğunun oluştuğu bazı cadde ve çarşılara maskesiz girilmesi yasaklandı. Uzmanlar, bu süreçte sadece maske takmanın yeterli olmayacağını sosyal mesafeye de özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/28219
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Maskesiz sokağa çıkmak 13 ilde yasaklandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat