23 Temmuz 2023, Pazar - 02:08

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Medyada Savaş ve Barış” konuşuldu

Tarih: 01 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 120

Prof. Dr Mine Gencel Bek, Eğitim-Sen tarafından düzenlenen “Cebeci Barışa Açılıyor” etkinliğinde “Medyada Savaş ve Barış” başlıklı konuşma yaptı.

Eğitim-Sen 5 No’lu Üniversiteler Şubesi tarafından Cebeci Kampüsü’nde düzenlenen “Cebeci Barışa Açılıyor” etkinlikleri devam ediyor. Etkinlik bugün Mine Gencel Bek’in “Medyada Savaş ve Barış” başlıklı konuşmasıyla başladı. Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonunda yapılan etkinlikte Bek, medyanın savaş ve barış durumlarında nasıl davrandıklarına ve nasıl davranmaları gerektiğine dair yorumlarda bulundu. Bek, Jake Lynch ve Annabel McGoldrick’in kaleme aldığı ve kendisinin kısaltarak çevirisini yaptığı “Barış yanlısı haber yapmanın püf noktaları” metnini, konuşma yaparken slaytlar halinde katılımcılarla paylaştı.

DSC_0042

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Bek: “Medyada savaş söylemi günümüze özgü değil”

Medyada savaş ve barış söyleminin güncel örneklerini katılımcılarla paylaşan Bek, medyanın üzerindeki baskılardan söz etti. Medyada savaş söyleminin geçmişte de günümüzde de çok yoğun olduğunu belirten Bek, “Medyada savaş söyleminin hakim olması günümüze özgü bir şey değil” diye konuştu.

Barış için mücadele etmenin medya ile sınırlı kalamayacağını, yapılacak çok şeyin olduğunu ifade eden Bek, “Medya tek başına savaş başlatamaz da bitiremez de” dedi.

Barış gazeteciliği hakkında çeşitli kaynaklar öneren Bek, gazetemiz GÖRÜNÜM’ün 114. Sayısında yaptığı “Barış Gazeteciliği” dosya haberinin de kaynaklar içinde olduğunu belirtti.

Etkinlik, katılımcıların soruları ve yorumlarıyla sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8100
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Medyada Savaş ve Barış” konuşuldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat