1 Ağustos 2023, Salı - 23:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Mehmet Hoca son yolculuğuna uğurlandı

Tarih: 25 Nisan 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 661

İLEF eski hocalarından Prof. Dr. Mehmet Yüksel, bugün Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İLEF’te de uzun yıllar dersler veren Prof. Dr. Mehmet Yüksel, iki gün önce geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Yüksel için Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde bugün 10.30’da bir tören düzenlendi. Törene Yüksel’in ailesinin yanı sıra Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesinden pek çok meslektaşı, arkadaşları ve öğrencileri katıldı.

Fotoğraflar: Petek Ersoy

Prof. Dr. Haluk Özen: “Hukuk Fakültesinin binası yıkılana kadar Yüksel’in adı burada kalacak”

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Yüksel’in Hacettepe’nin çok iyi hocalarından biri olduğunu ve Hacettepe Üniversitesi’nin eğitiminin ilerlemesi için çalıştığına değindi. Yüksel’in ölüm haberini aldıktan sonra “Bir yanlışımı mı gördün de bu kadar erken gidiyorsun?” diye düşündüğünü kaydeden Prof. Dr. Haluk Özen, “Hukuk Fakültesinin binası yıkılana kadar Yüksel’in adı burada kalacak” dedi.

Prof. Dr. Çağlar Özel- petekProf. Dr. Çağlar Özel: “Mehmet Hoca, akademik çalışmalarında da arkadaşlık ilişkilerinde de çok titizdi”

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Çağlar Özel de Yüksel’in fakültenin kurulması ve lisans eğitiminin yürütülmesi konusunda çok emek verdiğini hatırlatarak “Mehmet Hoca akademik çalışmalarında da arkadaşlık ilişkilerinde de çok titizdi” diye konuştu.

 

Sina Yüksel: “Babam bana hep yaptıklarıyla örnek olmaya çalıştı”

Prof. Dr. Mehmet Yüksel’in oğlu Sina Yüksel de törende bir konuşma yaptı. Sina Yüksel, babasını her zaman bitmeyen enerjisiyle hatırlayacağını kaydetti. “Babam bana hep yaptıklarıyla örnek olmaya çalıştı” diyen Sina Yüksel, babasıyla sarıldığı son anı unutamadığını söyledi.

 

Doç. Dr. Gökhan Atılgan- petek

Doç. Dr. Gökhan Atılgan: “Yüksel’i Yüksel yapan samimiyeti ve ciddiyetiydi”

İLEF adına konuştuğunu belirten Doç. Dr. Gökhan Atılgan, Prof. Dr. Mehmet Yüksel’in herkese hoşgörüyle yaklaştığını ancak adalet söz konusu olduğunda sert olduğunu belirtti. Yüksel’in herkes tarafından sevildiğini, öfkesinin de neşesinin de her zaman samimi olduğunu söyleyen Atılgan,  “Yüksel’i Yüksel yapan samimiyeti ve ciddiyetiydi” dedi.

Yüksel, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi

Prof. Dr. Mehmet Yüksel, Karşıyaka Camii’nde öğlen kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

cenaze fotoğrafı petek (1)

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11007
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Mehmet Hoca son yolculuğuna uğurlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat