4 Mayıs 2024, Cumartesi - 16:12

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Meslek örgütlerinden 10 Ocak açıklamaları… TGS: Neyi kutlayalım? GC: 60 yıldır gördüğümüz en kötü 10 Ocak

Tarih: 09 Ocak 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 61

Gazetecilik örgütlerinden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için açıklamalar gelmeye başladı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası “Neyi kutlayalım?” diyerek gazetecilerin yaşadığı sorunlara vurgu yaptığı açıklamasında “Basın ve ifade özgürlüğünün kısıtlandığı, gazetecilerin hemen her gün adliye koridorlarında haberlerini savunmak zorunda bırakıldığı bir ortamda kutlanacak bir şey görmüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Medya sektöründeki işsizliğin yüzde 35’i geçtiği belirtilen açıklamada, basın emekçilerinin adil bir ücret ve insanca çalışma koşullarından mahrum bırakıldığı ifade edildi.  TGS, “Basın ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının yanı sıra gazetecilerin hemen hemen her gün adliye koridorlarında haberlerini savunmak zorunda bırakıldığı bir ortamda kutlanacak bir şey görmüyoruz” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de yaptığı açıklamada “Bizim için 10 Ocak’lar uzun bir süredir bayram günü olmaktan çıkmış durumda. Üzülerek belirtmem gerekir ki bu yılki 10 Ocak, 60 yıldır gördüğümüz en kötü 10 Ocak’tır” sözlerine yer verdi. Bilgin, “10 Ocak, çalışma yaşamındaki haklarımızın yasalaşmasının bayramıydı. Geçen 60 yılda elimizde ne haklarımız kaldı ne de özgürlüğümüz. Bayramımızı elimizden aldılar ama biz gazeteciler, yeniden bayram gibi kutlayacağımız 10 Ocaklar için dayanışmamızı büyüteceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamaların tam metnine şu linklerden ulaşılabilir:

TGS: Neyi kutlayalım?

Gazeteciler Cemiyeti: 60 yıldır gördüğümüz en kötü 10 Ocak

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31157
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Meslek örgütlerinden 10 Ocak açıklamaları… TGS: Neyi kutlayalım? GC: 60 yıldır gördüğümüz en kötü 10 Ocak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat