1 Ağustos 2023, Salı - 21:48

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Meslek ustalarına ödülleri verildi

Tarih: 28 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 416

İletişimliler Vakfı tarafından düzenlenen Meslekte 50 Yıl Onur Günü Töreninde, mesleklerinde 50 yılı tamamlayan ustalara ve İLEF atölyelerindeki öğrencilere ödülleri verildi.

GRN_4116

İLEV Başkanı Belma Güner Dolu

İletişimliler Vakfı (İLEV) tarafından ilki 14 yıl önce düzenlenen Meslekte 50 Yıl Onur Günü Töreni dün MTÖ Sinema Salonu’nda 17.00’de yapıldı. Meslekte 50 yılı tamamlayan ustalara ve İLEF bünyesinde bulunan atölyelerde çalışan öğrencilere ödüllerinin verildiği törende ayrıca İLEF Edebiyat Topluluğunun düzenlediği öykü yarışmasının kazananları ödüllerini aldı.

TRT‘nin deneyimli spikeri Gülden Özen tarafından sunulan törende ilk konuşmayı İLEV Başkanı Belma Güner Dolu yaptı. Yapılan etkinliğin eski ve yeni kuşakların bir araya gelmesini sağlamak konusunda önemli olduğunu belirten Dolu, “Biz buna ustanın çırağa el vermesi olarak nitelendiriyoruz. Usta deneyendir, öğretendir, aktarandır, üreten, yol gösteren ve el verendir” dedi. Etkinliğin alçakgönüllü ve anlamlı bir girişim oluğunu söyleyen Dolu, etkinliğe olan katkılarından dolayı İLEF’e teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

GRN_4126

İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun

Altun: “Yüzlerini hafızalarınıza kazıyın”

Dolu’nun ardından sözü alan İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, “Bu etkinliğin en önemli yanı, koşulları giderek güçleşen sektörde hâlâ var olmamızı sağlayan sizlere teşekkür sunabilmek” dedi. İLEF’in diğer fakültelere de öncülük ettiğini vurgulayan Altun, fakülte içerisinde faaliyet yürüten atölyeleri tanıttı. Atölyelerde uygulamalı eğitime katkı veren öğretim elemanlarına teşekkürlerini ileten Altun, Emek Ödülü alan öğrencileri kutladı ve “Onlara iyi bakın, yüzlerini hafızalarınıza kazıyın çünkü birkaç yıl sonra iyi işler yaptıklarına tanık olacaksınız” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, “Basın özgürlüğünün çok sık tartışıldığı günümüzde, özgürlük ortamı iletişimin her dalında vazgeçilmez başlıca ihtiyaçtır” dedi. Kıratlı, Gazeteciler Cemiyeti olarak İLEV’in bundan sonraki etkinliklerinde olduğu gibi sonrakilerde de destek olmaya devam edeceklerini söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Atölyelerde çalışan öğrencilere Emek Ödülleri verildi

Meslekte 50 yılını dolduran ustalara ödülleri verilmeden önce İLEF atölyelerinde çalışan ve “İLEF Öğrenci Emek Ödülleri”ne layık görünen öğrencilere ödülleri verildi. Bu sene 29 öğrenci emek ödüllerine layık görüldü, sahneye çağrılan öğrenciler ödüllerini hocalarının ellerinden aldı.

Öykü yarışması gelenekselleşiyor

Törende, atölye öğrencilerinin ödüllerini almasının ardından İLEF Edebiyat Topluluğu’nun ikincisini bu yıl düzenlediği öykü yarışmasının kazananları açıklandı. Geçtiğimiz sene çift birincisi olan yarışmada bu sene, “Arayış” isimli öyküsüyle Tolga Barman birinci, “Misafir Odası” isimli öyküsüyle Seçkin Gündüz ikinci, “Sana Sarılabilir Miyim?” isimli öyküsüyle GÖRÜNÜM muhabiri Uğur Kocager üçüncü oldu. Yarışmanın Mansiyon ödülü ise “Sesli Düşler” öyküsüyle Merve Öney’e verildi.

Fotoğraf: Alican Özer

Fotoğraf: Alican Özer

Meslekte 50. yılını dolduran ustalara ödülleri takdim edildi

Öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, meslekte 50. yılı dolduran ustalara ödülleri takdim edildi. Meslek ustaları ödüllerini, Emek Ödüllerini kazanan öğrencilerden aldı.

Bu yıl Meslekte 50 Yıl Onur ödülü alan isimler şöyle:

Atılay Çizik, Ayla Arıcı, Bengül Erdamar, Bozkut Kuruç, Demet Özer, Deniz Gökçer, Erkal Yavi, Gökçen Hıdır, Güner Sarıoğlu, Hamit Toprak, İsmet Kesen, İsmet Solak, Meral Niron, Mustafa İstemi, Nahit Katlan, Nazmi Kal, Okay Sağtürk, Osman Aziz Yeşil, Ömer Faruk Uçman, Rıza Göktaş, Selim Esen, Semih Sergen, Şebnem Savaşçı, Tuncer Güven, Varlık Özmenek, Zafer Ataylan, Zafer Ergin, Zeki Çıkman, Zeynep İbrahimhakkıoğlu.

Bu yıl Öğrenci Emek Ödüllerine ise; Film Atölyesinden, Tuğba Ali Yazıcıoğlu, Cem Akbulut, İsmail Aslan, İbrahim Halil Alkan, Kübra Öztürk, Sevinç Tekin, Oğuz Tulgar ve İlker Akoğlu, Radyo Atölyesinden; Alaaddin Görkem Güney, Burcu Ülger, Gül Bahar Arda, İsmet Acar ve Semiha Acar, Fotoğraf Atölyesinden, Harun Özalp, Tuğçe Kutlu, İlayda Demirci, Ece Nur Sürücü, Orhun Can Varol, Alp Eren Kaya, GÖRÜNÜM’den, Nihan Petek Ersoy, Seyfettin Ersöz, Şeyma Paşayiğit, Hakan Soner Şener ve Cemgazi Yoldaş ve Reklam Atölyesinden Ferhat Çelik, Gökberk Soydan, Kazım Nurik, Meriç Özyön ve Serkan Demiryürek layık görüldü.

Ödül takdiminin ardından  meslekte 50. yılını dolduran meslek ustaları, ödül alan öğrenciler, atölye hocaları ve İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun sahnede toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Fotoğraf: Merve Güleç

Fotoğraf: Merve Güleç

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11650
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Meslek ustalarına ödülleri verildi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat