19 Temmuz 2023, Çarşamba - 04:47

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Metin Göktepe katledilişinin 23’üncü yılında anılıyor

Tarih: 08 Ocak 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 81

Polislerce gözaltına alınan ve işkenceyle katledilen gazeteci Metin Göktepe, bugün ölümünün 23’üncü yılında anılıyor.

Ümraniye E Tipi Cezaevinde öldürülen tutuklular Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlediği sırada polis tarafından götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda dövülerek öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, ölümünün 23’üncü yılında bir kez daha mezarı başında anılıyor. Atışalanı Esenler Kemer Mezarlığında bugün saat 11.00’de gerçekleşen anmaya, muhabiri olduğu Evrensel gazetesinden çalışanlar, meslek örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve ailesi katıldı. Meslek örgütleri yaptıkları açıklamalarda Göktepe’yi andı.

Gazetecilik örgütleri Göktepe’yi unutmadı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti gazeteci Göktepe’nin katledilişinin yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Gerçeği halka ulaştırmak için haber peşinde koşan gazeteciler, gerçeklerden korkanlar tarafından her zaman hedef haline getirildi, getirilmeye de devam ediyor. Gazeteciler ise bütün tehditlere, saldırılara rağmen mesleğin gereğini yapmaya devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Göktepe için Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada da “Basın mensupları her geçen gün daha zor şartlar altında çalışırken özlük hakları başta olmak üzere bir dizi baskı ve zorlukla karşı karşıya kalmaktadır. Halkın sesi, gözü ve kulağı olan, demokrasilerde 4.kuvvet konumunda bulunan basının görevini gerçek anlamda yerine getirmesinin önüne çıkarılan engeller bir an önce kaldırılmalıdır” denildi.

Fadime Göktepe: “Metin’in hatırası için her yere gittim”

Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, oğlunun ölüm yıldönümü öncesinde Evrensel’e konuştu. Oğlunun ölümü ve sonrasında yaşananlara ilişkin duygularını paylaşan Göktepe oğlu için şunları söyledi:

“Çok iyi bir çocuktu Metin. Herkesi severdi, hiç ayrım yapmazdı. Kötülüğe çalışmıyordu, hep iyiliğe… Bir şey olsa Metin koşarak giderdi, hiç evde durmuyordu ki. Nerede bir şey varsa giderdi, ‘gitme’ desen, ‘sen de gel’ diyordu. Metin için ben hiçbir şeye yok demedim, nereye derlerse oraya gittim. Şehir şehir dolaştım, sadece Metin için değil. Ben de yalnız Metin için çalışmadım. Hepsinin mahkemesine gittim, Sivas’ın Gazi’nin… Hasan Ocak’ın, Manisalı gençlerin… Bütün çocuklar için çalıştım, demedim ki ‘ben gelmiyorum’. Metin’in hatırası için her yere gittim. Gazetecilerin mesleğini yapmasına izin verilmiyor, eskiden doğruları yazan gazetecileri öldürüyorlardı, şimdi bir mesleği öldürmeye çalışıyorlar. Bu sadece gazetecilerin sorunu değil, bu hepimizin sorunu…”

Göktepe’nin anısına gazetesi Evrensel, doğum günü olan 10 Nisan’da gazetecilik ödülleri veriyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21378
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Metin Göktepe katledilişinin 23’üncü yılında anılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat