20 Temmuz 2023, Perşembe - 05:25

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Mezunlar hasret giderdi

Tarih: 25 Kasım 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 631

İLEF’in gelenekselleşen Sonbahar Buluşması’nda bu yıl da mezunlar bir araya geldi. Eski öğrenciler, okullarını gezdikten sonra temsili mezuniyet töreninde yeniden diploma alıp kep attı.

İletişimliler Vakfı (İLEV) tarafından her yıl düzenlenen Sonbahar Buluşması’nın 21’incisi, bugün İLEF’te yapıldı. Birlikte eski okullarını gezen mezunların ilk durağı, hocaları Emin Özdemir’in adını taşıyan kütüphane oldu. 25’inci ve 40’ıncı mezuniyet yıllarını kutlayan eski öğrenciler, bir zamanlar sıralarında oturdukları dersliklerde anılarını paylaşarak fotoğraf çektirdi. GÖRÜNÜM’ü de ziyaret eden mezunlar, arşivi ve yeni sayıları inceledi.

Diplomalar yeniden alındı

Mezunlar, okulu gezdikten sonra Ahmet Taner Kışlalı Sanat Evi’ndeki mezuniyet törenine katılarak temsili diplomalarını aldılar. Törende konuşma yapan İLEV Başkanı Belma Güner, eskileri ve yenileri buluşturmanın vakfın hedefleri arasında olduğunu belirterek, “En önemli şey, sizlerin arasında, birlik, beraberlik içerisinde daha büyük hedeflere doğru yol almak. Bunu için sizlerden ricam, her zaman elinizi taşın altına koyun” dedi. Son zamanlarda vakıfların üzerinde baskı oluştuğunu ifade eden Güner, “Biz biriz, beraberiz ve birlikte büyüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kolçaklı sandalyeler hatırlandı

Törende 92 mezunlarından Abdülkadir Uluç’un, dönem arkadaşları ve hocalarının eski fotoğraflarından hazırladığı slayt gösterisi izlendi. Slayt gösterisinde mezunların hayatını kaybeden öğrenci arkadaşları ve hocaları da unutulmadı. Törende İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun’un 92 mezunlarının imzasının bulunduğu kolçağı getirmesi üzerine mezunlar, kolçaklı sandalye anılarını paylaştı.

Sanat Evi’nin önünde kep atılmasının ardından metin yazarlığı, yapımcılığı ve yönetmenliğini İLEF mezunu Semra Sander’in üstlendiği 2005 yapımı Yunus Emre belgeseli izlendi. İzleyiciler, gösterime katılan Sander’le belgesel hakkında konuştu.

Kulis’in yeni yerinde sohbet eden mezunlar, bu akşam Latanya Otel’de düzenlenecek yemekte yeniden bir araya gelecek.

 

 

Buluşmadan kareler

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/16340
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Mezunlar hasret giderdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat