2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:22

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Milli yüzücü Nida Üstündağ İlef’teydi

Tarih: 13 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 300

Rio Olimpiyat Oyunları’na katılan milli yüzücü Nida Eliz Üstündağ, İLEF’te Lütfü Özel tarafından verilen Spor Muhabirliği dersine konuk oldu.

Bu yaz Brezilya’da düzenlenen Rio Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi yüzme branşında temsil eden Nida Eliz Üstündağ, dün İLEF’te katıldığı Spor Muhabirliği dersi kapmasında spor hayatına nasıl başladığını, olimpiyatlara giden süreci anlattı.

nida-ustundag Üstündağ: “Yüzme hocam ‘bu çocuk olimpiyatlarda’ yarışabilir” dedi

Üstündağ, spor hayatına 3 yaşında iken jimnastikle başladığını, daha sonra ise 7 yaşında yüzmeye geçiş yaptığını belirtti. Bu geçişte suya olan sevgisinin etkili olduğunu söyleyen Üstündağ, babasının voleybola teşvik etmesine rağmen yüzme hocasının kendisine inandığını ve “2016 Olimpiyatları’nda yarışabilir” söyleminin etkisiyle yüzmeye devam ettiğini anlattı.

Kariyeri boyunca önüne koyduğu hedefleri bir bir aştığını belirten Üstündağ, “Türkiye rekoru, milli takıma girmek ve olimpiyatlara katılmak gibi 3 hedefimi de sırasıyla gerçekleştirdim fakat bu 13 yılımı aldı” dedi.

Sınav hazırlığı ve yüzmeyi birlikte götürürken yaşadığı zorluklardan bahseden Üstündağ, “insanlar ‘nasıl olsa BESYO okuyacaksın. Kendini bu kadar yormana ne gerek var?’ diyerek önyargıyla yaklaştılar” diye konuştu. BESYO yerine Psikoloji okuma kararını ise spora farklı bir katkı sağlayacağını düşünerek verdiğini söyledi.

“O beş halka bize çok daha fazlasını hayal ettiriyor”

Olimpiyat seçmeleri sırasında 200 metre kelebek stilde, 2 dakika 9 saniye yüzerek A barajını geçme hedefinin olduğunu kaydeden Üstündağ şunları söyledi: “Bu barajı daha önce Türkiye’den sadece 2 sporcu geçti. Burcu Dolunay ve Viktoriya Zeynep Güneş.  Bu süreçte birçok kez “Olmuyor” dediğim oldu ama dönüp baktığımda bunu çok istediğimi, Olimpiyat denilen şeyin bu istek sayesinde oluştuğunu anladım.”

“Herkes bir yüzükten bahseder” diyen Üstündağ, “insanlar nişan, evlilik yüzüklerini önemsiyorlar ama Olimpiyatları hedefleyen sporcuların hedefi ise Olimpiyat yüzükleridir. O beş halka bize daha çok fazlasını hayal ettiriyor” dedi.

“Odamıza hırsız girdi”

Rio Olimpiyatları’nda organizasyon anlamında birçok eksikliğin yaşandığını söyleyen Üstündağ, odalarına hırsızın dahi girdiğini söyleyerek birçok sporcunun da benzer sorunlar yaşadığını anlattı. Olimpiyatların bir sporcunun gelebileceği en üst nokta olduğunu belirten Üstündağ, daha üstünde bir organizasyonun olmadığını belirtti. Olimpiyatlara gittiğinde ise tek düşündüğü şeyin ülkesini en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.

Ders soru-cevap kısmının ardından sonlandırıldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12396
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Milli yüzücü Nida Üstündağ İlef’teydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat