19 Nisan 2025, Cumartesi - 15:53

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Mülkiye 154 yaşında

Tarih: 30 Kasım 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 327

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, 154. yaşını kutluyor.

mulkiyeAnkara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, 154. yaşını kutluyor. Mekteb-i Mülkiye ismiyle 1859 yılında kurulan ve Cumhuriyet’in ilanından sonra Ankara’ya taşınarak 1934’de Siyasal Bilgiler Okulası (Okulu), 1950’de Ankara Üniversitesi’ne bağlanarak Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) adını alan Mülkiye, 153 yılı geride bıraktı.

Mülkiye’nin yeni yaşı, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Mülkiyeliler, 4 Aralık Çarşamba günü Anıtkabir ziyaretinde bulunacak ve Atatürk’ün mozolesine çelenk koyacak. Aynı gün Fakülte binasındaki Aziz Köklü Salonu’nda da bir tören yapılacak. Törene Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Mülkiyeliler Birliği Başkanı Doç. Dr. Sevilay Çelenk ve SBF Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe katılacak.

Geleneksel  Mülkiye Balosu ise 7 Aralık’ta Swiss Otel’de düzenlenecek.

Kutlama etkinlikleri ile ayrıntılı bilgi http://www.mulkiye.org.tr adresinden edinilebilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2776
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Mülkiye 154 yaşında

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÇGD, “2024 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödüllerini” açıkladı

Çağdaş Gazeteciler Derneği 2024 yılının başarılı gazetecilerini belirledi. Yılın haberi ödülü Timur Soykan'ın oldu. ÇGD Dayanışma Ödülü de BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'e verildi.

Kapat