2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:56

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Mülkiye 157 yaşında

Tarih: 02 Aralık 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 60

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, kuruluşunun 157’nci yılını kutluyor.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) kuruluşunun 157’nci yılını 3 ve 4 Aralık günleri yapılacak törenlerle kutlayacak. Mülkiye’nin törenleri, 3 Aralık’ta saat 10.00’da Anıtkabir’e çelenk bırakma programı ile başlayacak. Saat 14.00’de SBF Aziz Köklü Konferans Salonu’nda 50.yıl mezunlarına berat ödülleri verilip, ödül töreninde SBF Dekan vekili Prof. Dr. Kadir Gürdal konuşma yapacak. Törenin ilk günü, 19.00’da Geleneksel Mülkiye Balosu ile sona erecek. 157’nci kuruluş yıldönümü töreni ise 4 Aralık 14.00’de SBF Aziz Köklü Konferans Salonu’nda yapılacak. Törene, Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, SBF Dekan Vekili Prof. Dr. Kadir Gürdal, Mülkiyeliler Birliği Başkanı Erdal Eren katılacak ve birer konuşma yapacak. Saat 18.00’de Mülkiyeliler Birliği’nin organize ettiği 157.yıl resepsiyonu ile kutlamalar sona erecek. Kutlama etkinlikleri ile ilgili ayrıntılı bilgi buradan ulaşılabilir.

157 yıllık yolculuk

Siyasal Bilgiler Fakültesi,1859 yılında İstanbul’da ‘Mekteb-i Mülkiye’ adı ile kuruldu. Cumhuriyet’in ilanı ile beraber Ankara’ya taşınan mektebin adı ‘Siyasal Bilgiler Okulu’ olarak değiştirildi. 1950 yılında Siyasal Bilgiler Okulu, Ankara Üniversitesi’ne katılarak ‘Siyasal Bilgiler Fakültesi’ adını aldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13045
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Mülkiye 157 yaşında

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat