23 Temmuz 2023, Pazar - 13:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Mülkiyeli mezunlar ve öğrenciler buluştu

Tarih: 02 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 247

MİM düzenlediği mezun-öğrenci buluşmasının konuğu Türkiye İş Bankası İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Tankut Tabak oldu.

SBF’li öğrenciler ile deneyimli mezunları bir araya getiren ve Mülkiyeliler Birliği İstihdam Merkezi (MİM) tarafından düzenlenen mezun-öğrenci buluşmalarının konuğu Türkiye İş Bankası İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Tankut Tabak’tı. Etkinlik bugün 15.00’te SBF Aziz Köklü Konferans Salonu’nda yapıldı.

İş Bankası İnsan Kaynakları Bölümü Müdürü Mustafa Tankut Tabak, etkinliğe üç kuşak Mülkiyeli olarak gelmek istediklerini ama etkinlik duyurusunda da katılımcı olarak gösterilen Genel Müdür Yardımcısı N. Burak Seyrek’in rahatsızlığından dolayı katılamadığını belirterek başladı.

Mülkiye’nin köklü bir kurum olduğunu söyleyerek aldıkları eğitimin niteliğinden bahseden Tabak, İş Bankası’nda çalışmaya başladığı süreci anlattı. Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu’nun yazılı sınavını geçtiği süreci katılımcılarla paylaşan Tabak, 1997 Temmuz’unda İş Bankası Teftiş Kurulu’nda işe başladığını ve Türkiye’nin birçok farklı yerinde görev yaptığını söyledi. Görevi sırasında kazandığı tecrübelerin ve öğrendiklerinin önemini ifade eden Tankut Tabak, “Müfettiş olarak çalıştığım dönemde insan kaynakları departmanı ilgimi çekti ve 2006 yılı itibariyle bu bölümde çalıştım” dedi.

Tabak: “Sizleri zorlu bir süreç bekliyor”

Oğuz Atay’ın “Provası yok hayatın” dizelerine atıf yaparak sözlerine devam Tabak: “Ne yaşadığımızı tekrar yaşayabiliriz ne de yaşadığımızı silebiliriz. Başı sonu belli bir hayat yaşıyoruz, doğduğumuz belli, öldüğümüz belli, ama arasını doldurmak birazcık bizlere kalıyor. İki ucu belirli bir hayat yaşıyoruz, arasını kaçırmamalıyız.” İfadelerini kullandı. Türkiye İş Bankası’nın kurulduğu dönemi hatırlatarak yerli sermayenin olmadığı bir dönemde bankanın kurulduğuna dikkat çeken Tabak, yöneticilerini kendi bünyeleri içinde yetiştirdiklerini vurguladı. Bankanın sermaye yapısına da değinen Tabak, “Önümüzdeki yıllarda bizleri neler bekliyor?” diyerek dijitalleşmenin öneminden ve İş Bankası’nın bu alana yaptığı yatırımlardan söz etti. Tabak, bankayı tanıtmaya yönelik çeşitli staj programları kurduklarını ifade ederek bu programları tanıttı ve son olarak öğrencilere “Sizleri zorlu bir süreç bekliyor” diyerek öncelikli öğrencilerin kendilerine inanması gerektiğini söyledi.

Tabak’ın konuşmasının ardından Türkiye İş Bankası emekli müfettişlerinden Aydın Aydın söz alarak Mülkiye yıllarını ve çalışma hayatında yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı.

Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17446
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Mülkiyeli mezunlar ve öğrenciler buluştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat