1 Ağustos 2023, Salı - 23:28

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

Tarih: 19 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 102

Bu yıl 23.sü verilen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödüllerinin sahipleri belli oldu. Ödüller; Kürtçe haber, Türkçe haber, görüntülü haber, kadın haberciliği, fotoğraf, karikatür dallarında verildi.

Bir dönem Özgür Gündem ve Azadiya Welat gazetelerinin verdiği, son iki yıldır ise Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) tarafından verilen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri, dün sahiplerini buldu.

Kürtçe ve Türkçe dalında birincilik ödülleri DİHA’ya

anteric1

Musa Anter

Kürtçe haber dalında Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Gökhan Altay, “Ji bo mitînga AKP’ê karmend bi lêpirsînê tên tehdîtkirin” (AKP mitingi için emekçiler soruşturma ile tehdit ediliyor) başlıklı haberi ile birinci olurken; Özgür Politika Gazetesi muhabiri İbrahim Bulak da aynı dalda ikincilik ödülünü “Wergêrê Kurdî û şoreşgerê Tirk Tonguç Ok: Kurdî dewlemend û qedîm e” (Kürtçe çevirmen devrimci Türk Tonguç Ok: Kürtçe Kadim ve Zengindir) haberiyle aldı. Kürtçe haber dalında teşvik ödülü ise lise öğrencisi Nurşen Bütüşeba’nın “Bijî Yekê Îlonê” (Yaşasın 1 Eylül) haberine verildi.

DİHA muhabiri Nedim Türfent, Türkçe haber dalında “Bu devlet işte bunu yaptı!” başlıklı haberi ile birincilik ödülünü kazandı. Aynı dalda Evrensel Gazetesi muhabiri Hasan Akbaş, “Kafanızı keseriz” başlıklı haberiyle Jüri Özel Ödülünün sahibi oldu. Jin Haber Ajansı muhabiri Handan Tufan da “Aysun’un ölümü ders olmadı, aile mahkemesi aile boyu cinsel saldırıya beraat verdi!” haberiyle Gurbetelli Ersöz Kadın Haberciliği Ödülüne layık görüldü.

Görüntülü haber dalında İMC TV muhabiri Bekir Güneş ile kameraman Gökhan Çetin, “Cizre’de halk birbirlerine bahçe duvarlarına açtıkları deliklerden ulaşıyor” haberiyle ödül alırken;  Güneydoğu Express Gazetesi muhabiri Ramazan Seykan, “Kanlı Provokasyon” isimli iki fotoğrafıyla fotoğraf dalında birinci oldu. Welat Cin’in de “Kobanê- Suruç Sınırı” isimli fotoğrafıyla Jüri Özel Ödülünün sahibi oldu.

Karikatür dalında ise Aşkın Ayrancıoğlu ile Musa Kekli, “Barış selfisi” ile “Seçim” adlı eserleriyle birinciliği paylaştılar. Mahmut Ulusan’ın “Deşifrasyon” başlıklı eseri de karikatür dalında Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

Çatışma bölgelerinde çalışanlara Jüri Özel Ödülü

ÖGC’nin açıklamasında, operasyon ve çatışma bölgelerinde çalışan, “olağanüstü koşullarda olay ve haber takibi yaparak Türkiye’nin hafızasına kazınan pek çok görüntüyü, ana akım medyadaki sansüre rağmen, kamuoyunun gündemine taşıyan” kameraman ve muhabirlere de Jüri Özel Ödülü verildiği belirtildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7922
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat