29 Temmuz 2023, Cumartesi - 21:08

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Nazım Hikmet’in Bursa günleri belgeseli Ankara’da

Tarih: 14 Ocak 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 70

Nazım Hikmet’in Bursa günlerini anlatan “Nazım’ın Servinaz’ı” belgeseli, usta şairin doğum gününde bugün Ankara seyircisiyle buluşuyor.

Usta Şair Nazım Hikmet Ran’ın 11 yıl tutuklu kaldığı Bursa Cezaevi yıllarında özel izinle gittiği Piraye ile buluştuğu Servinaz Otel ve Hüsnügüzel Bahçesi hatıraları, “Nazım’ın Servinaz’ı” belgeseli ile ölümsüzleşti. Nazım’ın, Bursa’daki cezaevi günlerini ve Piraye’yle olan hikayesi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bursa Muhalif gazetesinin yapımını üstlendiği film Ankara’ya, Nazım’ın doğum gününde geliyor. Belgesel, bugün saat 15.00’de Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Ankara seyircisi ile buluşacak. “İyi ki doğdun Nazım” teması ile düzenlenen etkinlikte belgesel gösteriminin yanı sıra Cenk Güray’ın müzik dinletisi de yer alıyor.

Geçtiğimiz sene çekimleri başlayan belgesel 21 Haziran günü Bursa’nın Nilüfer İlçesi’nde Üç Fidan Parkı’nda gerçekleşen açık hava gösterimiyle ilk kez seyircisi ile buluştu. Nazım Hikmet’in Bursa’daki yıllarını anlatan belgeselin canlandırmalarını Tolunay Gezeroğlu (Nazım Hikmet), Cansu Yılmaz (Piraye), Mehmet Kerem Taşkeser (Memed Fuat) ve Masal Köroğlu (Leyla Taşkın) yaptı. Filmin ikinci gösterimi ise İstanbul’da yapıldı. Filmin İstanbul’daki ilk gösterimi 25 Ekim Salı günü Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi Abidin Dino Salonu’ndaydı. Geçtiğimiz sene Bursa ve İstanbul’da gösterimleri yapılan “Nazım’ın Servinaz’ı”, bu kez Ankara seyircisi ile buluşacak.

Belgeselin fragmanı buradan izlenebilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/33942
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Nazım Hikmet’in Bursa günleri belgeseli Ankara’da

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat