17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Nazım Hikmet: “Sabahattin Ali, Türk edebiyatının büyük şehididir”

Tarih: 28 Şubat 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 99

TÜSTAV, Sabahattin Ali’nin 112’nci doğum günü nedeniyle Nazım Hikmet’in Budapeşte Radyosu’nda yazardan bahsettiği bir bölümü yayınladı.

Türkiye Sosyal Tarih Araştırma Vakfı (TÜSTAV), Sabahattin Ali’nin doğum gününde, 25 Şubat’ta Nazım Hikmet’in Budapeşte Radyosu’nda yazar bahsettiği konuşmadan bir bölümü paylaştı. Kayıtta Hikmet’in sözlerinin ardından program yapımcısı ve sunucusu Gün Benderli Togay, Ali’nin “Kağnı” adlı hikâyesinden bir bölüm okuyor.

Hikmet konuşmasında, Ali’nin demokrasi mücadelesine katkılarıyla birlikte Türk halk edebiyatı için önemini şu sözlerle ifade ediyor:

“Günlerden bir gün sizin yayını dinliyordum. Sabahattin Ali’den hikayeler okuyordunuz. Bende de onun kitabı var; seçilmiş hikayeleri. Kağnı hikayesini pek severim. Bir defa sizden onu okumanızı isteyeceğim bir. İkincisi de şunu söylemek istiyorum ki; Sabahattin Ali bizim Türk edebiyatının büyük şehididir, Türk halkının da büyük şehididir. Hürriyet için, milli bağımsızlık için dövüşen Türk halkının büyük şehidi ve zannediyorum bizde gerçek halk edebiyatının da ilk kurucularından biridir”.

Konuşmanın ses kaydına ve kaydın tamamına buradan ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21692
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Nazım Hikmet: “Sabahattin Ali, Türk edebiyatının büyük şehididir”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat