17 Temmuz 2023, Pazartesi - 11:25

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Necip Hablemitoğlu mezarı başında anıldı

Tarih: 18 Aralık 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 168

Necip Hablemitoğlu katledilişinin 16. yılında mezarı başında anıldı.

Uğradığı silahlı suikast sonucu hayatını kaybeden araştırmacı yazar ve akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, ölümünün 16. yılında ailesi ve sevenleri tarafından Karşıyaka Mezarlığındaki mezarı başında anıldı. Törene Hablemitoğlu ailesinin yanı sıra CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, öğrencileri ve sevenleri katıldı.

Törende Hablemitoğlu’nun öğrencisi ve aile avukatı Ersan Barkın konuşma yaptı. Her yıl 18 Aralık’ta Karşıyaka’daki mezarı başında toplanarak sessizlikle Hablemitoğlu’nu andıklarını belirten Barkın, “16 yıl sonra yine Hablemitoğlu’nu sevenlerle buradayız. 16 yıldır davada bir ilerleme yok ancak sevenleri ve eşi Şengül Hablemitoğlu’nun kurduğu Hablemitoğlu Enstitisü hocanın adını yaşatmaya çalışıyoruz” dedi. Tören,  bir başka faili meçhul suikast sonucu katledilen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın mezarının ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Necip Hablemitoğlu Toplumsal Duyarlılık Ödülleri verildi

Maltepe Belediyesi ve Hablemitoğlu Enstitüsü işbirliğiyle 15 Aralık Cumartesi günü İstanbul’da “Necip Hablemitoğlu Toplumsal Duyarlılık Ödülleri” töreni yapıldı. Törende Uğur Dündar, Müjdat Gezen, Haluk Levent, Demet Bilgiç ve Dr. Sevda Sarıkaya, çeşitli başlıklarda ödüle layık görüldü.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21169
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Necip Hablemitoğlu mezarı başında anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat